Tijd voor tulpen

Tijd voor tulpen

De start van het nieuwe tulpenseizoen wordt op de Nationale Tulpendag, zaterdag 20 januari 2018, groots gevierd met een gratis tulpenplukfeest op de Dam in Amsterdam. Tot en met april is het vervolgens tijd voor tulpen. Zo’n 100 dagen lang is ’s werelds populairste voorjaarsbloem verkrijgbaar in vele kleuren en bijzondere vormen.

Nationale Tulpendag
Nationale Tulpendag wordt sinds 2012 jaarlijks op de derde zaterdag van januari gehouden. Met deze dag wordt de start van het nieuwe tulpenseizoen gevierd. Op 20 januari 2018 leggen Nederlandse kwekers op de Dam in Amsterdam een reusachtige pluktuin aan met ruim 200.000 tulpen. Vanaf 13.00 uur mag iedereen gratis een bosje tulpen plukken voor een vrolijke lentesfeer in huis. Kom wel op tijd want op is op!

Kleurrijk
De tulp komt van oorsprong uit Turkije maar is al sinds de 16e eeuw is de bloem onlosmakelijk met Nederland verbonden. De tulp is een nationaal symbool geworden en jaarlijks vinden zo’n 2 miljard tulpen uit Nederland hun weg naar vazen over de hele wereld. In totaal zijn er meer dan 3.000 soorten die onderling verschillen qua kleur en vorm. Laat je bijvoorbeeld eens verrassen door dubbelbloemige tulpen of met puntvormige of gefranjerde bloemblaadjes. Ook het kleurenpalet is minstens zo afwisselend: van (bijna) zwart tot rood-geel gevlamd of zachtroze.

Tulpentips
Snij de stelen schuin af en zet ze in een schone vaas. Controleer of er genoeg water in de vaas blijft. Bijvullen met schoon water is voldoende. Gebruik koud water en voeg wat bloemenvoeding toe. Zo bloeien de tulpen langer en uitbundiger. Zet tulpen in een ruime vaas. Bloemen en stelen houden ervan om wat ruimte te hebben. Het is zinloos om gaatjes in tulpenstelen te prikken voor een langer vaasleven Tulpen houden van een ‘koele’ omgeving. Zet daarom tulpen bij voorkeur niet op een zonnige plek of vlakbij een radiator of kachel.

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...