Eenjarige toppers als terrasplanten

Eenjarige toppers als terrasplanten

Met een mooie pot met eenjarige planten zorg je snel voor een stijlvolle sfeer op je terras of balkon. Bij GroenRijk vind je deze terrastoppers in een voordelige mix. Wat dacht je bijvoorbeeld van de kruidachtige Verbena of de speelse stengels van de Dichondra?


Seizoensgasten

Er is ongelofelijk veel keus in planten die als eenjarige zijn gekweekt of zo worden gebruikt. Ze doen het geweldig in potten en bakken en bloeien maandenlang. Bekende terrasplanten zijn perkplanten zoals geranium, fuchsia, lobelia, petunia en Spaanse margriet. Maar er valt nog veel meer te ontdekken, zoals de lang bloeiende Verbena (ijzerhard) of de waterval aan hartvormige blaadjes van de hangende Dichondra-soorten. 

 

Verbena

De lange stelen van de hoge Verbena bonariensis kunnen wel 100 tot 150 cm hoog worden en hebben bovenin kleine lila-paarse, buisvormige bloemetjes. Bijen en vlinders zijn er gek op. De plant bloeit van juli tot oktober en zaait zich snel uit in de volle grond, zodat je jaren plezier hebt van je bonusplanten. De compactere Verbena x hybrida wordt als perkplant gebruikt en bereikt een hoogte van ongeveer 30 cm. De bloeitijd is van mei tot oktober. Je kunt kiezen tussen verschillende soorten, waaronder ook hangende Verbena’s, in verschillende bloemmaten en uiteenlopende kleuren zoals roze, rozerood, wit, lila en paars.

 

Dichondra

Met de groene waterval van de hangende Dichondra geef je een bijzonder accent aan hoge potten of bakken. Aan de lange stengels groeien hartvormige blaadjes waarvan de kleur varieert van groen tot zilvergroen. Vooral bekend is de Dichondra argentea 'Silver Falls', of zilverregen, met fluweelachtige blaadjes. De stengels kunnen wel 150 cm lang worden! In juni, juli en augustus verschijnen er groene klokvormige bloemetjes. Deze veelzijdige plant kan trouwens ook kruipen. 

 

Verzorging

Zowel Verbena’s als Dichondra’s kunnen wel wat droogte aan, maar laat ze tijdens warme dagen niet uitdrogen. Geef een standplaats in de zon of halfschaduw. Gun je planten een sterke start met potgrond voor terras- en balkonplanten en zorg voor een goede drainage, bijvoorbeeld met wat hydrokorrels onderin. Geef alle langbloeiende eenjarige terrasplanten eens in de twee weken wat vloeibare mest, dan houden ze het langer vol en bloeien uitbundiger!

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Roza Bijenweelde: voor bijen en bewonderaars

Hoewel de Rosa Bijenweelde® speciaal is doorontwikkeld voor bijen, staan deze rijkbloeiende rozenstruikjes ook prachtig in je tuin of op je terras. GroenRijk heeft een mix samengesteld met verschillende fantastische kleuren.

 

Veelzijdig combineren

Glanzend groene bladeren en grote trossen vol enkele of halfgevulde bloemen in uiteenlopende kleuren, met mooi contrasterende gele meeldraden in het midden: de zacht geurende R...

Lees meer...
Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...
Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...