Luchtzuiverende kamerplanten

Luchtzuiverende kamerplanten

In veel gebouwen en huizen is de kwaliteit van de lucht niet goed. Vooral in de winter is dit het geval, als de deuren en ramen zijn gesloten en er uitstoot is van verwarming en mensen zelf. Het gaat hier niet alleen over de woonkamer, maar ook over andere plekken waar we een groot deel van ons leven doorbrengen: de huiskamer, het kantoor, de schoolklas. De kwaliteit van de lucht waarin wij leven is van groot belang voor onze gezondheid, onze fitheid en ons welbevinden. 

De natuurlijke luchtverbeteraar
Dit kan je verhelpen door genoeg kamerplanten in je huis te plaatsen. Kamerplanten? Jazeker, naast dat ze mooi zijn, zijn kamerplanten ook goed voor de kwaliteit van de lucht. GroenRijk heeft een mooie selectie, zoals de Air So Pure-serie. Deze neutraliseren schadelijke stoffen, zetten de CO2 om in zuurstof en verbeteren zelfs de luchtvochtigheid in jouw woning. Dat zorgt voor een gezonde leefomgeving!

De luchtkwaliteit in deze ruimten wordt bedorven door chemische stoffen die niet alleen worden afgegeven uit meubels, kleding, vloerbedekking, muurbedekking, verf, printers etc. etc, maar ook door mensen zelf. Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat planten in staat zijn om deze stoffen uit de lucht op te nemen en daardoor de lucht te reinigen.

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen in de tropische regenwouden van Z...

Lees meer...
De kleurrijke Cyclaam

Cyclamen ruiken een beetje naar viooltjes. Wie daar niet gelijk een geurbeleving bij heeft, kan het beste denken aan honing. Aan zijn viooltjesgeur dankt de Cyclaam wellicht zijn bijnaam Alpenviooltje. Niet alleen de heerlijke geur maakt de Cyclaam tot een echte herfsttopper…

Kleurrijk: Bont het najaar in!

De Cyclaam is een schitterende najaarsbloeier voor in huis of in je tuin. Uit dit knolgewas groeien fiere bloemen met helder rode...

Lees meer...
Peperomia’s: kleine planten met grootse bladeren

Peperomia’s zijn mooie, compacte planten die je huiskamer snel opfleuren. Ze verschillen van elkaar in grootte, bladvorm en kleur, maar vormen samen toch een hele leuke combinatie.

 

Peperomia’s verschillen vaak zo van elkaar, dat je eigenlijk niet door hebt dat ze familie zijn. Sommige hebben dik, vetplantachtig blad, anderen juist flinterdunne bladeren aan lange stengels. In de natuur zijn er naar alle waarschijnlijkheid wel meer dan 1000...

Lees meer...