Hydrangea 'Magical': magie in vijf kleuren

Hydrangea 'Magical': magie in vijf kleuren

Met de verkleurende bloemen van de Hydrangea macrophylla 'Magical' beoefen je een beetje roze, blauwe, witte, rode of groene plantenmagie! Geef deze sterke hortensia een mooi plekje in je huis, tuin of op je balkon en je geniet tot wel vijf maanden van zijn betoverende bloemenpracht. 

 

Bloeiend en boeiend

De boerenhortensia (Hydrangea macrophylla) is in Nederland een echte tuinklassieker. Geen wonder, want deze heester met een wolk van kleurige bloemen staat altijd prachtig in een pot of in je tuin, zowel solo als in een haag met meerdere hortensia’s. Zelfs in de winter vormen de uitgebloeide bruine bloembollen nog een sfeervol plaatje.

 

Toverbollen

De grootbladige Hydrangea 'Magical' heeft een betoverende eigenschap: in de bloeitijd veranderen de grote bolvormige bloemen geleidelijk van kleur. De 'Magical' begint al in mei te bloeien en kan daar tot ver in de herfst mee doorgaan. In de huiskamer kan hij zelfs tot wel zes maanden in bloei blijven. Je kunt de bloemenbollen ook prima als snijbloem in een vaas zetten of na de bloei drogen.

 

Kies je eigen kleuren

De Hydrangea macrophylla 'Magical' kent verschillende bijzondere variaties. Van de roze 'Amethyst' tot de knalrode 'Ruby Tuesday'. Kies precies de plantenmagie die bij jou past. Bijvoorbeeld de witte bloemen van de 'Magical Noblesse' die verkleuren naar zachtgroen. Of ga voor de blauwe of roze bollen van de compacte 'Magical Revolution' die langzaam verkleuren naar donkerrood. Houd je meer van subtiele tinten? Dan is de 'Magical Green Delicht' wat voor jou: alleen de tinten van de groene bloemen veranderen.


Extra lang genieten

De sterke Hydrangea 'Magical' wordt ongeveer één meter hoog. Met deze tips heb je extra lang plezier van de bijzondere bloemenkleuren:

 

  • Plant je hortensia bij voorkeur in het voorjaar op een lichte plek of in halfschaduw.

 

  • Gebruik bij het planten bij voorkeur hortensia-potgrond of een mengsel van potgrond en turf.

 

  • De Hydrangea is snel dorstig. Geef hem in de zomermaanden regelmatig goed veel water.

 

  • Geef tijdens de bloeiperiode, in de lente en het begin van de zomer, wat extra hortensiavoeding of mest.

 

  • Je bloeiende hortensia in pot geef je eens in de twee weken wat vloeibare plantenvoeding. Zet de heester op een lichte plek, maar pas op met veel direct zonlicht.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Roza Bijenweelde: voor bijen en bewonderaars

Hoewel de Rosa Bijenweelde® speciaal is doorontwikkeld voor bijen, staan deze rijkbloeiende rozenstruikjes ook prachtig in je tuin of op je terras. GroenRijk heeft een mix samengesteld met verschillende fantastische kleuren.

 

Veelzijdig combineren

Glanzend groene bladeren en grote trossen vol enkele of halfgevulde bloemen in uiteenlopende kleuren, met mooi contrasterende gele meeldraden in het midden: de zacht geurende R...

Lees meer...
Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...
Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...