Hydrangea 'Magical': magie in vijf kleuren

Hydrangea 'Magical': magie in vijf kleuren

Met de verkleurende bloemen van de Hydrangea macrophylla 'Magical' beoefen je een beetje roze, blauwe, witte, rode of groene plantenmagie! Geef deze sterke hortensia een mooi plekje in je huis, tuin of op je balkon en je geniet tot wel vijf maanden van zijn betoverende bloemenpracht. 

 

Bloeiend en boeiend

De boerenhortensia (Hydrangea macrophylla) is in Nederland een echte tuinklassieker. Geen wonder, want deze heester met een wolk van kleurige bloemen staat altijd prachtig in een pot of in je tuin, zowel solo als in een haag met meerdere hortensia’s. Zelfs in de winter vormen de uitgebloeide bruine bloembollen nog een sfeervol plaatje.

 

Toverbollen

De grootbladige Hydrangea 'Magical' heeft een betoverende eigenschap: in de bloeitijd veranderen de grote bolvormige bloemen geleidelijk van kleur. De 'Magical' begint al in mei te bloeien en kan daar tot ver in de herfst mee doorgaan. In de huiskamer kan hij zelfs tot wel zes maanden in bloei blijven. Je kunt de bloemenbollen ook prima als snijbloem in een vaas zetten of na de bloei drogen.

 

Kies je eigen kleuren

De Hydrangea macrophylla 'Magical' kent verschillende bijzondere variaties. Van de roze 'Amethyst' tot de knalrode 'Ruby Tuesday'. Kies precies de plantenmagie die bij jou past. Bijvoorbeeld de witte bloemen van de 'Magical Noblesse' die verkleuren naar zachtgroen. Of ga voor de blauwe of roze bollen van de compacte 'Magical Revolution' die langzaam verkleuren naar donkerrood. Houd je meer van subtiele tinten? Dan is de 'Magical Green Delicht' wat voor jou: alleen de tinten van de groene bloemen veranderen.


Extra lang genieten

De sterke Hydrangea 'Magical' wordt ongeveer één meter hoog. Met deze tips heb je extra lang plezier van de bijzondere bloemenkleuren:

 

  • Plant je hortensia bij voorkeur in het voorjaar op een lichte plek of in halfschaduw.

 

  • Gebruik bij het planten bij voorkeur hortensia-potgrond of een mengsel van potgrond en turf.

 

  • De Hydrangea is snel dorstig. Geef hem in de zomermaanden regelmatig goed veel water.

 

  • Geef tijdens de bloeiperiode, in de lente en het begin van de zomer, wat extra hortensiavoeding of mest.

 

  • Je bloeiende hortensia in pot geef je eens in de twee weken wat vloeibare plantenvoeding. Zet de heester op een lichte plek, maar pas op met veel direct zonlicht.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Nordmann-spar: kampioen onder de kerstbomen

Steeds meer mensen halen een levende kerstboom in huis. Als je zo lang mogelijk wilt genieten van groene takken, is de Nordmann-spar een echte aanrader. Bij GroenRijk vind je deze absolute topper nu volop!

...Lees meer...
Vogelvoerhanger: Help vogels in de winter

Merels, meesjes, mussen en roodborstjes kunnen je hulp goed gebruiken in de winter. Zoeken naar voedsel kost veel energie en in de koude wintermaanden kan het voor vogels moeilijk zijn om voldoende voedsel te vinden. Gelukkig kunnen we hen een handje helpen door ze bij te voeren. Verder hebben we nog meer tips om in de herfst én in de winter van je vogelrijke tuin te genieten!

Pinda’s

Pinda's moeten een hoog oliegehalte hebben. Hoe m...

Lees meer...
Helleborus niger 'Christmas Carol'

Tijdens de donkere dagen schitteren de liefelijke witte bloemen van de Helleborus niger 'Christmas Carol'. De plant blijft compact met frisse groene blaadjes en veel bloemknoppen. Bij GroenRijk staat deze winterse sfeermaker nu voor je klaar.

 

Licht in de duisternis

In het seizoen waarin weinig planten bloeien, pakt de Helleborus juist het podium. Daarom is dit dan ook een populaire plantensoort. De eerste soorten, zoa...

Lees meer...