Frisse start voor tuinmeubelen

Frisse start voor tuinmeubelen

Het beste moment om je tuinmeubelen schoon te maken is het begin van het voorjaar. Maar sommige meubels kun je beter niet met een hogedrukspuit of agressief schoonmaakmiddel reinigen. Ieder materiaal vraagt om een andere schoonmaakbeurt en er zijn handige middelen om je daarbij te helpen.

Zacht voor teak
Maak teakhouten meubelen vooral niet schoon met een agressief middel, zoals azijn, soda of chloor. Gebruik bij voorkeur een speciale teakreiniger. Deze is zacht voor het hout en laat geen zeepresten na. Maak het oppervlak eerst nat met water, wrijf dan de teakreiniger in met een natte schuurspons en laat het een paar minuten intrekken. Borstel het hout tenslotte schoon en spoel na met water. Na twee dagen drogen, kun je nog een beschermende olie of teakbeschermer aanbrengen.

Makkelijk aluminium
Lichte, moderne aluminium tuinmeubelen zijn sterk en supermakkelijk in onderhoud. Gebruik bij de schoonmaak liever niet een borstel of hogedrukspuit. Een schoonmaakmiddel is wel prima. Haal eerst grof vuil weg met een doekje. Daarna kun je lekker aan de schoonmaak met een zachte doek en een warm sopje met afwasmiddel. Even afspoelen, opdrogen en klaar!

Onderhoudsvriendelijk wicker
Wicker tuinmeubelen zijn gemaakt van een met de hand gevlochten kunststof vezel. Je kunt ze wassen met een warm sopje met een niet-agressief schoonmaakmiddel. Voor hardnekkige vlekken gebruik je een textileen en wicker cleaner. Laat de spray na inspuiten even intrekken, poets het schoon met een nat sponsje en spoel na met water.

Supermakkelijk textileen
De zittingen van veel tuinstoelen en ligbedden zijn gemaakt van textileen. Dit synthetische materiaal is voorzien van een vuilafstotende laag waarop vlekken en schimmels weinig kans maken. Toch een vlek? Maak het eenvoudig schoon met textileen en wicker cleaner. Laat de spray na aanbrengen een half minuutje intrekken en poets het vuil weg met een natte spons.

Handige hulpmiddelen
Veel natuurlijk ogende tafelbladen en tuinkussens van synthetische materialen vragen nauwelijks onderhoud. Eventuele vlekken maak je heel makkelijk schoon met toegespitste reinigingsmiddelen zoals spraystone reiniger en polywood reiniger voor tafelbladen en textileen en wicker cleaner voor onder meer all weather kussens en de zachte Soltex-kussens. Daarna goed naspoelen en laten drogen.

Klus geklaard? Lekker loungen!

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...
Elk jaar meer Hortensia!

Juni is op en top hortensia tijd. Daarom is de Hydrangea macrophylla, ofwel Bolhortensia of Boerenhortensia met extra veel bloemen deze week extra voordelig.

 

Hortensia’s, ze bloeien weer!

Het is onvoorstelbaar hoeveel grote kleurrijke bloemen Hortensia’s weten te produceren. Bij Boerenhortensia’s gaat de bloei gemakkelijk 8 tot 10 weken aaneengesloten door. Zeker als je geregeld wat plantenvoeding toevoegt blijven horte...

Lees meer...
Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...