Frisse start voor tuinmeubelen

Frisse start voor tuinmeubelen

Het beste moment om je tuinmeubelen schoon te maken is het begin van het voorjaar. Maar sommige meubels kun je beter niet met een hogedrukspuit of agressief schoonmaakmiddel reinigen. Ieder materiaal vraagt om een andere schoonmaakbeurt en er zijn handige middelen om je daarbij te helpen.

Zacht voor teak
Maak teakhouten meubelen vooral niet schoon met een agressief middel, zoals azijn, soda of chloor. Gebruik bij voorkeur een speciale teakreiniger. Deze is zacht voor het hout en laat geen zeepresten na. Maak het oppervlak eerst nat met water, wrijf dan de teakreiniger in met een natte schuurspons en laat het een paar minuten intrekken. Borstel het hout tenslotte schoon en spoel na met water. Na twee dagen drogen, kun je nog een beschermende olie of teakbeschermer aanbrengen.

Makkelijk aluminium
Lichte, moderne aluminium tuinmeubelen zijn sterk en supermakkelijk in onderhoud. Gebruik bij de schoonmaak liever niet een borstel of hogedrukspuit. Een schoonmaakmiddel is wel prima. Haal eerst grof vuil weg met een doekje. Daarna kun je lekker aan de schoonmaak met een zachte doek en een warm sopje met afwasmiddel. Even afspoelen, opdrogen en klaar!

Onderhoudsvriendelijk wicker
Wicker tuinmeubelen zijn gemaakt van een met de hand gevlochten kunststof vezel. Je kunt ze wassen met een warm sopje met een niet-agressief schoonmaakmiddel. Voor hardnekkige vlekken gebruik je een textileen en wicker cleaner. Laat de spray na inspuiten even intrekken, poets het schoon met een nat sponsje en spoel na met water.

Supermakkelijk textileen
De zittingen van veel tuinstoelen en ligbedden zijn gemaakt van textileen. Dit synthetische materiaal is voorzien van een vuilafstotende laag waarop vlekken en schimmels weinig kans maken. Toch een vlek? Maak het eenvoudig schoon met textileen en wicker cleaner. Laat de spray na aanbrengen een half minuutje intrekken en poets het vuil weg met een natte spons.

Handige hulpmiddelen
Veel natuurlijk ogende tafelbladen en tuinkussens van synthetische materialen vragen nauwelijks onderhoud. Eventuele vlekken maak je heel makkelijk schoon met toegespitste reinigingsmiddelen zoals spraystone reiniger en polywood reiniger voor tafelbladen en textileen en wicker cleaner voor onder meer all weather kussens en de zachte Soltex-kussens. Daarna goed naspoelen en laten drogen.

Klus geklaard? Lekker loungen!

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beter leven met gezond groen

Kamerplanten zijn natuurlijke sfeermakers en sommigen hebben iets extra’s. Luchtzuiverende planten leveren namelijk een positieve bijdrage aan elke leefruimte. Dat ervaar je fysiek en mentaal. Wonen, werken, slapen en relaxen… het gaat allemaal beter met gezond groen. Luchtzuiverende kamerplanten hebben het meeste effect in de periode oktober tot en met maart. De meeste mensen houden dan ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten waardoor er beduidend minder g...

Lees meer...
De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

 

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen...

Lees meer...
Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...