Zo verzorg je een Vingersboom!

Zo verzorg je een Vingersboom!

Met de Vingersboom, ofwel Schefflera Actinophylla Amate in keurig Latijn, heb je een mooie plant in huis. Vingersbomen komen overigens oorspronkelijk uit Australië. Hun stevige gestel met forse bladeren geven je direct een 'bush beleving'.

Standplaats
Vingersbomen hebben het liefst een lichte standplaats. Kijk wel uit met volle zon in de zomer, dat is een beetje te veel van het goede. Verder is jouw Vingersboom bijzonder gemakkelijk in de omgang.  

Water geven
Schefflera’s zijn geen grote drinkers. In de zomer hou je de grond het best licht vochtig. In hartje winter mag de Vingersboom tussen de gietbeurten door een beetje droog staan. Ga van elke 5 dagen gieten geleidelijk terug naar elke 10 dagen. De juiste hoeveelheid water hangt sterk af van de grootte van de plant, de maat van de pot en de omgevingstemperatuur. Voel even aan de grond wat jouw Schefflera doet.

Plantenvoeding
Voeden werkt nu het herfst is alleen maar averechts. In het voorjaar heeft je Vingersboom wel weer baat bij een lekkere energiestoot. Smoor hem niet met die verwennerij, geef nooit meer dan op de verpakking staat.

Snoeien
Je kunt gerust elk najaar de snoeischaar pakken en je Vingersboom een beetje bijsnoeien. In de winter dringt het licht dan dieper door tot hart van de plant. In het voorjaar vertakt de plant op de plek waar je gesnoeid hebt en dat levert je een mooie volle plant. Snoeien is groeien bij Schefflera! 

Aandachtspunt
Kijk uit dat kinderen en huisdieren niet door je Schefflera-oerwoud slingeren, want Schefflera is licht giftig.

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Roza Bijenweelde: voor bijen en bewonderaars

Hoewel de Rosa Bijenweelde® speciaal is doorontwikkeld voor bijen, staan deze rijkbloeiende rozenstruikjes ook prachtig in je tuin of op je terras. GroenRijk heeft een mix samengesteld met verschillende fantastische kleuren.

 

Veelzijdig combineren

Glanzend groene bladeren en grote trossen vol enkele of halfgevulde bloemen in uiteenlopende kleuren, met mooi contrasterende gele meeldraden in het midden: de zacht geurende R...

Lees meer...
Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...
Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...