Zo verzorg je een Vingersboom!

Zo verzorg je een Vingersboom!

Met de Vingersboom, ofwel Schefflera Actinophylla Amate in keurig Latijn, heb je een mooie plant in huis. Vingersbomen komen overigens oorspronkelijk uit Australië. Hun stevige gestel met forse bladeren geven je direct een 'bush beleving'.

Standplaats
Vingersbomen hebben het liefst een lichte standplaats. Kijk wel uit met volle zon in de zomer, dat is een beetje te veel van het goede. Verder is jouw Vingersboom bijzonder gemakkelijk in de omgang.  

Water geven
Schefflera’s zijn geen grote drinkers. In de zomer hou je de grond het best licht vochtig. In hartje winter mag de Vingersboom tussen de gietbeurten door een beetje droog staan. Ga van elke 5 dagen gieten geleidelijk terug naar elke 10 dagen. De juiste hoeveelheid water hangt sterk af van de grootte van de plant, de maat van de pot en de omgevingstemperatuur. Voel even aan de grond wat jouw Schefflera doet.

Plantenvoeding
Voeden werkt nu het herfst is alleen maar averechts. In het voorjaar heeft je Vingersboom wel weer baat bij een lekkere energiestoot. Smoor hem niet met die verwennerij, geef nooit meer dan op de verpakking staat.

Snoeien
Je kunt gerust elk najaar de snoeischaar pakken en je Vingersboom een beetje bijsnoeien. In de winter dringt het licht dan dieper door tot hart van de plant. In het voorjaar vertakt de plant op de plek waar je gesnoeid hebt en dat levert je een mooie volle plant. Snoeien is groeien bij Schefflera! 

Aandachtspunt
Kijk uit dat kinderen en huisdieren niet door je Schefflera-oerwoud slingeren, want Schefflera is licht giftig.

Tags:
Onze tuincentra