Zo verzorg je een Vingersboom!

Zo verzorg je een Vingersboom!

Met de Vingersboom, ofwel Schefflera Actinophylla Amate in keurig Latijn, heb je een mooie plant in huis. Vingersbomen komen overigens oorspronkelijk uit Australië. Hun stevige gestel met forse bladeren geven je direct een 'bush beleving'.

Standplaats
Vingersbomen hebben het liefst een lichte standplaats. Kijk wel uit met volle zon in de zomer, dat is een beetje te veel van het goede. Verder is jouw Vingersboom bijzonder gemakkelijk in de omgang.  

Water geven
Schefflera’s zijn geen grote drinkers. In de zomer hou je de grond het best licht vochtig. In hartje winter mag de Vingersboom tussen de gietbeurten door een beetje droog staan. Ga van elke 5 dagen gieten geleidelijk terug naar elke 10 dagen. De juiste hoeveelheid water hangt sterk af van de grootte van de plant, de maat van de pot en de omgevingstemperatuur. Voel even aan de grond wat jouw Schefflera doet.

Plantenvoeding
Voeden werkt nu het herfst is alleen maar averechts. In het voorjaar heeft je Vingersboom wel weer baat bij een lekkere energiestoot. Smoor hem niet met die verwennerij, geef nooit meer dan op de verpakking staat.

Snoeien
Je kunt gerust elk najaar de snoeischaar pakken en je Vingersboom een beetje bijsnoeien. In de winter dringt het licht dan dieper door tot hart van de plant. In het voorjaar vertakt de plant op de plek waar je gesnoeid hebt en dat levert je een mooie volle plant. Snoeien is groeien bij Schefflera! 

Aandachtspunt
Kijk uit dat kinderen en huisdieren niet door je Schefflera-oerwoud slingeren, want Schefflera is licht giftig.

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...