Pimp je Paastafel!

Pimp je Paastafel!

Heb je ook zo’n zin in Pasen? Ik heb graag het hele gezin voor een paasbrunch over de vloer en ben alvast begonnen de kamer met planten gezellig aan te kleden. Mijn keuze is dit jaar gevallen op een aantal bijzondere planten.

Wat dacht je van de elegante Tijgerorchidee (Oncidium)? Een dansende prinses met heel veel speelse gele bloemen aan artistieke en lange stelen. Geef deze schoonheid een lichte plek en dompel haar één keer per week in lauwwarm water en ze bloeit ongelofelijk lang.

De Guzmania is een opvallende verschijning en als zusje van de ananasplant heel makkelijk in de omgang. Haar bontgekleurde schutbladeren groeien uit een trechter waarin je elke week een beetje water giet. Bij deze Braziliaanse exoot heb je de keuze uit een enorm aantal super vrolijke of rustige ingetogen kleuren. Voor elke gedekte tafel is er dus een passende Guzmania.
 Naast het versgebakken brood geuren straks ook twee lievelingsplanten van mij in de kamer. De gele vlinderachtige bloemen van de kamerbrem ( Cytisus ) geuren heerlijk naar de lente. Maar let op! Het is een “slurper”! Heeft dus regelmatig water nodig. En al jaren ben ik gek op Jasmijn. Ik haal de plant een paar dagen voor Pasen in huis, dan zijn de bloemen geopend en geuren lekker maar zeker niet opdringerig met de feestdagen.  Voorzichtig knip altijd voorzichtig het “klimrek” uit de plant en maak mijn eigen “hangjasmijn”.  Leuk toch?

Dit jaar decoreer ik de eettafel uitbundig met ingepakte hyacintenbollen, vrolijke snijbloemen in verschillende vaasjes, kleurrijke kaarsen en simpele eierschalen op een onbewerkte plank. Zo eenvoudig om te maken, maar zo leuk om te doen. Zullen we dan met elkaar via de sociale media onze tafels “delen” en bij elkaar “aanschuiven”? Hoe gezellig is dat!

Gezellige Pasen,

Konni van GroenRijk

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beter leven met gezond groen

Kamerplanten zijn natuurlijke sfeermakers en sommigen hebben iets extra’s. Luchtzuiverende planten leveren namelijk een positieve bijdrage aan elke leefruimte. Dat ervaar je fysiek en mentaal. Wonen, werken, slapen en relaxen… het gaat allemaal beter met gezond groen. Luchtzuiverende kamerplanten hebben het meeste effect in de periode oktober tot en met maart. De meeste mensen houden dan ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten waardoor er beduidend minder g...

Lees meer...
De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

 

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen...

Lees meer...
Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...