Pimp je Paastafel!

Pimp je Paastafel!

Heb je ook zo’n zin in Pasen? Ik heb graag het hele gezin voor een paasbrunch over de vloer en ben alvast begonnen de kamer met planten gezellig aan te kleden. Mijn keuze is dit jaar gevallen op een aantal bijzondere planten.

Wat dacht je van de elegante Tijgerorchidee (Oncidium)? Een dansende prinses met heel veel speelse gele bloemen aan artistieke en lange stelen. Geef deze schoonheid een lichte plek en dompel haar één keer per week in lauwwarm water en ze bloeit ongelofelijk lang.

De Guzmania is een opvallende verschijning en als zusje van de ananasplant heel makkelijk in de omgang. Haar bontgekleurde schutbladeren groeien uit een trechter waarin je elke week een beetje water giet. Bij deze Braziliaanse exoot heb je de keuze uit een enorm aantal super vrolijke of rustige ingetogen kleuren. Voor elke gedekte tafel is er dus een passende Guzmania.

Naast het versgebakken brood geuren straks ook twee lievelingsplanten van mij in de kamer. De gele vlinderachtige bloemen van de kamerbrem ( Cytisus ) geuren heerlijk naar de lente. Maar let op! Het is een “slurper”! Heeft dus regelmatig water nodig. En al jaren ben ik gek op Jasmijn. Ik haal de plant een paar dagen voor Pasen in huis, dan zijn de bloemen geopend en geuren lekker maar zeker niet opdringerig met de feestdagen.  Voorzichtig knip altijd voorzichtig het “klimrek” uit de plant en maak mijn eigen “hangjasmijn”.  Leuk toch?

Dit jaar decoreer ik de eettafel uitbundig met ingepakte hyacintenbollen, vrolijke snijbloemen in verschillende vaasjes, kleurrijke kaarsen en simpele eierschalen op een onbewerkte plank. Zo eenvoudig om te maken, maar zo leuk om te doen. Zullen we dan met elkaar via de sociale media onze tafels “delen” en bij elkaar “aanschuiven”? Hoe gezellig is dat!

Gezellige Pasen!

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...
Struikroos, krachtig bloeiend en geurend

Rosa Tantau Premium is een collectie van unieke rozensoorten die vooral opvallen door een veelheid aan grote, dichtgevulde, sierlijke bloemen die lang doorbloeien en vaak ook nog heerlijk geuren!

 

Op het hoogste niveau

Glanzend donkergroen blad, een mooie, bossige groeiwijze en opvallend veel grote en dichtgevulde bloemen: dat is de Rosa Tantau. Deze bijzondere rozen zijn gekweekt door de wereldberoemde teler Rosen Tanta...

Lees meer...
Portulaca in hangpot: een waterval aan zomerse kleuren

De dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur, zijn er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan. 

 

Feestelijke aankleding 

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenw...

Lees meer...