Romantiek op kamerformaat: de potroos

Romantiek op kamerformaat: de potroos

Romantiek op kamerformaat: niets werkt zo op de fantasie als een potroos, verkrijgbaar in zoveel kleuren dat er altijd een bij je zomerse stemming en stijl past. 

Door de grote verscheidenheid aan kleuren, bloemgroottes en maten is het een populaire woonplant. Van mini-potroosjes tot kloeke exemplaren, ze kunnen allemaal op hun eigen manier een sprookjesachtig statement maken. En met de juiste verzorging bloeien ze lang en uitbundig. 

Verzorging
De potroos kan met de juiste verzorging lang bloeien. Binnen staat de plant het liefst op een lichte plek, met wat frisse lucht. De potkluit mag niet uitdrogen, geef dus regelmatig water. Voor een rijke bloei is het aan te raden eens in de drie weken planten- of speciale rozenmest te geven. Bloeiende planten verbruiken meer energie en andere voedingsstoffen dan groene planten. Extra voeding zal ervoor zorgen dat de potroos steeds nieuwe knoppen blijft aanmaken.

Symboliek
De naam roos is afgeleid van het Keltische ‘rhodd’, dat rood betekent: van oorsprong hebben veel rozen namelijk een rode bloemkleur. Al in de oudheid beschouwden mensen rozen als de mooiste bloemen ter wereld, het heeft nog altijd de betekenis van het ultieme cadeau. Rozen komen onder andere voor in kunst, zijn een  element van de heraldiek, een ingrediënt van parfums en zijn de meest gebruikte bloemen in textielprints. 


 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen in de tropische regenwouden van Z...

Lees meer...
De kleurrijke Cyclaam

Cyclamen ruiken een beetje naar viooltjes. Wie daar niet gelijk een geurbeleving bij heeft, kan het beste denken aan honing. Aan zijn viooltjesgeur dankt de Cyclaam wellicht zijn bijnaam Alpenviooltje. Niet alleen de heerlijke geur maakt de Cyclaam tot een echte herfsttopper…

Kleurrijk: Bont het najaar in!

De Cyclaam is een schitterende najaarsbloeier voor in huis of in je tuin. Uit dit knolgewas groeien fiere bloemen met helder rode...

Lees meer...
Peperomia’s: kleine planten met grootse bladeren

Peperomia’s zijn mooie, compacte planten die je huiskamer snel opfleuren. Ze verschillen van elkaar in grootte, bladvorm en kleur, maar vormen samen toch een hele leuke combinatie.

 

Peperomia’s verschillen vaak zo van elkaar, dat je eigenlijk niet door hebt dat ze familie zijn. Sommige hebben dik, vetplantachtig blad, anderen juist flinterdunne bladeren aan lange stengels. In de natuur zijn er naar alle waarschijnlijkheid wel meer dan 1000...

Lees meer...