Heliconia, prachtige bloemen

Heliconia, prachtige bloemen

Deze unieke verschijning pakt graag het volle licht. Geen wonder, met haar prachtige bloemen het hele jaar door. Met regelmatig water geven is de Heliconia Hawai een verrijking voor elk interieur, van minimalist tot verzamelaar!

De Heliconia lijkt een kruising tussen de Indische rietpalm, paradijsvogelbloem en bananenplant. In de natuur kan de plant wel 5 meter hoog worden, maar voor je je plafond eruit laat halen: in huis wordt hij zo’n 30 cm. Tussen de flinke springerige bladeren groeien de schutbladeren, die een feestje maken van de bijzondere plant. Het zijn opvallende rode, ronde, puntige vormen met een vleugje groen en geel. Tussen de schutbladeren groeien dan weer kleine onopvallende rode, oranje, gele of roze bloemen. Je kunt kiezen voor de rechtopstaande of hangende bloeiwijzen.

Eeuwig jong en mooi
Als je altijd jong en mooi wilt blijven, moet je een Heliconia aanschaffen. Je kunt het natuurlijk ook gelijk groots aanpakken en heel je huis vullen met de plant. Hij is namelijk vernoemd naar de Griekse berg Helikon, waar de muzen op woonden. Deze bewoners bleven altijd fris, fruitig, mooi en jong. De berg is nu het Zagrebgebergte in Boeotië (Midden-Griekenland). 

Afkomst
De Heliconia komt uit Midden- en Zuid-Amerika en van enkele zuidelijke eilanden in de Stille Oceaan en is in 1786 voor het eerst beschreven. Nu wordt de sfeermaker wereldwijd in de tropen aangeplant. Vroeger behoorde hij tot de familie Musaceae en nu is het de enige plant in de familie Heliconiaceae. Er zijn wel 200 soorten, dus hij staat er toch zeker niet alleen voor!
 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...
Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...
Hangertje hangertje aan de wand...

… wie is je allermooiste plant? Bij GroenRijk zijn deze week weer diverse wandhangers binnengekomen. Ze zijn goed gevuld met divers perkgoed, zoals Vlijtig Liesje, Lobelia en Calibrachoa. Ook zijn er schitterende hangers met een combinatie van verschillende bloeiers. Waar de Bacopa rijkelijk over de rand gutst, zoekt de Verbena juist weer de hoogte op. Dat geeft het speelse effect waar een zomertuin om vraagt!

 

Snel kleur aan de...

Lees meer...