Heliconia, prachtige bloemen

Heliconia, prachtige bloemen

Deze unieke verschijning pakt graag het volle licht. Geen wonder, met haar prachtige bloemen het hele jaar door. Met regelmatig water geven is de Heliconia Hawai een verrijking voor elk interieur, van minimalist tot verzamelaar!

De Heliconia lijkt een kruising tussen de Indische rietpalm, paradijsvogelbloem en bananenplant. In de natuur kan de plant wel 5 meter hoog worden, maar voor je je plafond eruit laat halen: in huis wordt hij zo’n 30 cm. Tussen de flinke springerige bladeren groeien de schutbladeren, die een feestje maken van de bijzondere plant. Het zijn opvallende rode, ronde, puntige vormen met een vleugje groen en geel. Tussen de schutbladeren groeien dan weer kleine onopvallende rode, oranje, gele of roze bloemen. Je kunt kiezen voor de rechtopstaande of hangende bloeiwijzen.

Eeuwig jong en mooi
Als je altijd jong en mooi wilt blijven, moet je een Heliconia aanschaffen. Je kunt het natuurlijk ook gelijk groots aanpakken en heel je huis vullen met de plant. Hij is namelijk vernoemd naar de Griekse berg Helikon, waar de muzen op woonden. Deze bewoners bleven altijd fris, fruitig, mooi en jong. De berg is nu het Zagrebgebergte in Boeotië (Midden-Griekenland). 

Afkomst
De Heliconia komt uit Midden- en Zuid-Amerika en van enkele zuidelijke eilanden in de Stille Oceaan en is in 1786 voor het eerst beschreven. Nu wordt de sfeermaker wereldwijd in de tropen aangeplant. Vroeger behoorde hij tot de familie Musaceae en nu is het de enige plant in de familie Heliconiaceae. Er zijn wel 200 soorten, dus hij staat er toch zeker niet alleen voor!
 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De metamorfose van Hydrangea paniculata

De meeste bloemen van de Hydrangea paniculata veranderen van kleur tijdens het bloeiseizoen! Deze compacte hortensia’s staan niet alleen prachtig in je tuin, maar passen ook mooi in een pot op je terras of balkon!

...Lees meer...
Korenbloemaster: koele kleuren in late zomer

Achter in de zomer vrolijken de grote blauwe bloemen van de korenbloemaster (Stokesia laevis) je tuin helemaal op, en daar gaan ze tot eind september mee door. Zo geniet je extra lang van de zomer in je tuin. 

Felle bloeier

Lange, slanke bladeren en grote, platte lilablauwe bloemen die wagenwijd open staan alsof ze ieder zonnestraaltje willen opvangen. De kleurige bloemen van de Stokesia laevis doen aan klassieke korenbloemen de...

Lees meer...
Zonnehoed voor zomerse dagen

Aan het wat uitstekende oranje hart en zijn iets naar beneden hangende blaadjes zie je gelijk waarom de Echinacea purpurea de Nederlandse naam zonnehoed heeft gekregen. Deze stevige zomerbloeier met personality houdt van lekker bakken in de zon en straalt minstens twee maanden lang.

...Lees meer...