Heliconia, prachtige bloemen

Heliconia, prachtige bloemen

Deze unieke verschijning pakt graag het volle licht. Geen wonder, met haar prachtige bloemen het hele jaar door. Met regelmatig water geven is de Heliconia Hawai een verrijking voor elk interieur, van minimalist tot verzamelaar!

De Heliconia lijkt een kruising tussen de Indische rietpalm, paradijsvogelbloem en bananenplant. In de natuur kan de plant wel 5 meter hoog worden, maar voor je je plafond eruit laat halen: in huis wordt hij zo’n 30 cm. Tussen de flinke springerige bladeren groeien de schutbladeren, die een feestje maken van de bijzondere plant. Het zijn opvallende rode, ronde, puntige vormen met een vleugje groen en geel. Tussen de schutbladeren groeien dan weer kleine onopvallende rode, oranje, gele of roze bloemen. Je kunt kiezen voor de rechtopstaande of hangende bloeiwijzen.

Eeuwig jong en mooi
Als je altijd jong en mooi wilt blijven, moet je een Heliconia aanschaffen. Je kunt het natuurlijk ook gelijk groots aanpakken en heel je huis vullen met de plant. Hij is namelijk vernoemd naar de Griekse berg Helikon, waar de muzen op woonden. Deze bewoners bleven altijd fris, fruitig, mooi en jong. De berg is nu het Zagrebgebergte in Boeotië (Midden-Griekenland). 

Afkomst
De Heliconia komt uit Midden- en Zuid-Amerika en van enkele zuidelijke eilanden in de Stille Oceaan en is in 1786 voor het eerst beschreven. Nu wordt de sfeermaker wereldwijd in de tropen aangeplant. Vroeger behoorde hij tot de familie Musaceae en nu is het de enige plant in de familie Heliconiaceae. Er zijn wel 200 soorten, dus hij staat er toch zeker niet alleen voor!
 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Nordmann-spar: kampioen onder de kerstbomen

Steeds meer mensen halen een levende kerstboom in huis. Als je zo lang mogelijk wilt genieten van groene takken, is de Nordmann-spar een echte aanrader. Bij GroenRijk vind je deze absolute topper nu volop!

...Lees meer...
Vogelvoerhanger: Help vogels in de winter

Merels, meesjes, mussen en roodborstjes kunnen je hulp goed gebruiken in de winter. Zoeken naar voedsel kost veel energie en in de koude wintermaanden kan het voor vogels moeilijk zijn om voldoende voedsel te vinden. Gelukkig kunnen we hen een handje helpen door ze bij te voeren. Verder hebben we nog meer tips om in de herfst én in de winter van je vogelrijke tuin te genieten!

Pinda’s

Pinda's moeten een hoog oliegehalte hebben. Hoe m...

Lees meer...
Helleborus niger 'Christmas Carol'

Tijdens de donkere dagen schitteren de liefelijke witte bloemen van de Helleborus niger 'Christmas Carol'. De plant blijft compact met frisse groene blaadjes en veel bloemknoppen. Bij GroenRijk staat deze winterse sfeermaker nu voor je klaar.

 

Licht in de duisternis

In het seizoen waarin weinig planten bloeien, pakt de Helleborus juist het podium. Daarom is dit dan ook een populaire plantensoort. De eerste soorten, zoa...

Lees meer...