De kerstshow en de voorbereiding

De kerstshow en de voorbereiding

Veel mensen gaan met veel plezier naar de kerstshows van GroenRijk. Daar stallen wij alle kerstartikelen -van kerstboom tot kerstdecoratie en kerstverlichting- op een sfeervolle manier uit in ons tuincentrum. Zo doe je de beste najaarsinspiratie op en weet je de leukste spullen aan te kopen om je huis mee te versieren.

TIP: zie de video onderaan de pagina!

Kerst? Dat begint voor ons al in januari! In augustus is het bij sommige winkels al zichtbaar dat de opbouw van de kerstshow is gestart, maar de voorbereidingen hiervan zijn groots. In januari en februari hebben wij namelijk de kerstinkopen voor de volgende Kerst gedaan. We doen onze inspiratie op bij de leveranciers en kerstbeurzen, wanneer we terug komen van het inkopen gaan we aan de slag met het ontwerpen van de kerstshow. We bedenken hoe de indeling van de ruimte er uit zal zien en welke hoofdthema’s dit jaar een rol gaan spelen in de kerstshow. Eenmaal bepaald worden er moodboards gemaakt met kleuren en materialen.

De kerstartikelen die in het buitenland worden gemaakt zijn ondertussen onderweg. Soms is een schip wel een maand onderweg om naar Nederland te komen. Ook dat is een reden om er vroeg bij te zijn. Als het drukke voorjaar voorbij is, dan staat Kerst weer op de agenda.

Uitwerking
Eind augustus beginnen we met het opruimen van de tuinmeubelen (op deze komt namelijk onze kerstshow). Hier zit een hoop geklus en sjouwwerk in. De bouwers beginnen dan met wanden te maken voor de show en eventuele andere decoratiestukken. Dit doen ze aan de hand van de uitgedachte plannen in januari. Wanneer de wanden zijn gemaakt worden ze op de juiste plekken gezet. Wanneer de wanden staan, kunnen deze behangen worden deze bijvoorbeeld van speciaal geselecteerd behang voorzien (die bij de sferen van de thema’s past) en worden de overige attributen beschilderd.

Pallets vol
Tegelijkertijd komen ook alle ingekochte kerstartikelen binnen. Denk hierbij aan meer dan 60 pallets aan artikelen, die allemaal uitgepakt, geprijsd en opgeruimd/ gedecoreerd moeten worden. Hier gaat dus ook een hoop tijd in zitten, de nieuwe spullen worden in het magazijn of bij de kassa uitgepakt, gestickerd en op karren gezet zodat ze in de kerstshow opgeruimd kunnen worden.

Wanneer alle artikelen op hun plek staan kunnen we beginnen met decoreren en etaleren, verlichting is hierbij heel belangrijk. Als alles uiteindelijk af is in -dat verschilt vaak- begin november, dan presenteren wij het met trots en hopen onze klanten een mooie winkelervaring te kunnen geven.

Video
In deze video legt onze collega Jennefer meer uit over het maken van de kerstshow:

 

 

 

 

 

 

 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Roza Bijenweelde: voor bijen en bewonderaars

Hoewel de Rosa Bijenweelde® speciaal is doorontwikkeld voor bijen, staan deze rijkbloeiende rozenstruikjes ook prachtig in je tuin of op je terras. GroenRijk heeft een mix samengesteld met verschillende fantastische kleuren.

 

Veelzijdig combineren

Glanzend groene bladeren en grote trossen vol enkele of halfgevulde bloemen in uiteenlopende kleuren, met mooi contrasterende gele meeldraden in het midden: de zacht geurende R...

Lees meer...
Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...
Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...