Vergroen je muren met wandhangers

Vergroen je muren met wandhangers

Wil je nog wat meer groen in je tuin of op je balkon? Kijk dan ook eens omhoog en versier een kale muur met een goed gevulde wandhanger van GroenRijk. Want met vrolijk verticaal groen wordt alles weelderiger, en met planten als Hedera (klimop), Capsicum (peper), Cyclaam en Dianthus (anjer) geniet je gegarandeerd lang van je groene waterval.

 

Wandhangertrend

In steeds meer buitenruimtes zie je tegenwoordig wandhangers verschijnen. Logisch, want met deze verticale minituintjes geef je de tuin of het balkon snel een groene mini-metamorfose.

 

Wandhangers hebben veel voordelen:

 • Ze zijn eenvoudig op te hangen.
 • Het onderhoud is heel gemakkelijk.
 • Je hebt weinig last van onkruid.
 • De wandhanger zelf is neutraal en maakt de planten tot blikvangers.
 • Je kunt makkelijk planten vervangen.
 • Planten met verschillende bloeiperioden kunnen elkaar opvolgen.

 

Hangplek

GroenRijk heeft verschillende wandhangers al rijkelijk voor je gevuld met voedingsrijke potgrond en sterke planten waarvan je van de nazomer tot ver in de herfst kunt genieten. Veel van deze plantensoorten kunnen een niet te zonnige plek of halfschaduw goed verdragen. Als de planten op een beschutte plek niet voldoende regenwater krijgen, kun je ze gemakkelijk extra water geven door het pijpje bovenin. Dankzij het waterdoorlatende systeem geef je nooit teveel!

 

Wandhangerplanten waar je extra lang van geniet:

 

 • Capsicum of peper. Groene plantensoort met vele variaties. Tussen de bladeren komen prachtig fel gekleurde rode, oranje of paarse vruchten tevoorschijn. De kegeltjes van de sierpeper kunnen bloeien tot de eerste vorst.
 • Hedera of klimop. Deze plant klimt niet alleen, maar kan jouw wandhanger ook prachtig opvullen. De donkere besjes en witte bloemetjes vormen een mooie bonus.
 • Dianthus of anjer. Niet alleen de bloemen maar ook de grijzige en wintergroene bladeren zijn erg decoratief en combineren goed met andere planten.
 • Cyclaam. Veel mensen kennen de cyclaam als kamerplant, maar hij doet het ook goed buiten. Dit knolgewas heeft stevige hartvormige en opvallende bloemen in rode, roze en witte tinten.
 • Gaultheria of bergthee. Dit wintergroene heestertje heeft in het voorjaar witte tot roze bloemen en in de herfst vrolijke rode, witte of roze bessen. Ook het blad kleurt dan donkerder.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...
Elk jaar meer Hortensia!

Juni is op en top hortensia tijd. Daarom is de Hydrangea macrophylla, ofwel Bolhortensia of Boerenhortensia met extra veel bloemen deze week extra voordelig.

 

Hortensia’s, ze bloeien weer!

Het is onvoorstelbaar hoeveel grote kleurrijke bloemen Hortensia’s weten te produceren. Bij Boerenhortensia’s gaat de bloei gemakkelijk 8 tot 10 weken aaneengesloten door. Zeker als je geregeld wat plantenvoeding toevoegt blijven horte...

Lees meer...
Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...