Vergroen je muren met wandhangers

Vergroen je muren met wandhangers

Wil je nog wat meer groen in je tuin of op je balkon? Kijk dan ook eens omhoog en versier een kale muur met een goed gevulde wandhanger van GroenRijk. Want met vrolijk verticaal groen wordt alles weelderiger, en met planten als Hedera (klimop), Capsicum (peper), Cyclaam en Dianthus (anjer) geniet je gegarandeerd lang van je groene waterval.

 

Wandhangertrend

In steeds meer buitenruimtes zie je tegenwoordig wandhangers verschijnen. Logisch, want met deze verticale minituintjes geef je de tuin of het balkon snel een groene mini-metamorfose.

 

Wandhangers hebben veel voordelen:

 • Ze zijn eenvoudig op te hangen.
 • Het onderhoud is heel gemakkelijk.
 • Je hebt weinig last van onkruid.
 • De wandhanger zelf is neutraal en maakt de planten tot blikvangers.
 • Je kunt makkelijk planten vervangen.
 • Planten met verschillende bloeiperioden kunnen elkaar opvolgen.

 

Hangplek

GroenRijk heeft verschillende wandhangers al rijkelijk voor je gevuld met voedingsrijke potgrond en sterke planten waarvan je van de nazomer tot ver in de herfst kunt genieten. Veel van deze plantensoorten kunnen een niet te zonnige plek of halfschaduw goed verdragen. Als de planten op een beschutte plek niet voldoende regenwater krijgen, kun je ze gemakkelijk extra water geven door het pijpje bovenin. Dankzij het waterdoorlatende systeem geef je nooit teveel!

 

Wandhangerplanten waar je extra lang van geniet:

 

 • Capsicum of peper. Groene plantensoort met vele variaties. Tussen de bladeren komen prachtig fel gekleurde rode, oranje of paarse vruchten tevoorschijn. De kegeltjes van de sierpeper kunnen bloeien tot de eerste vorst.
 • Hedera of klimop. Deze plant klimt niet alleen, maar kan jouw wandhanger ook prachtig opvullen. De donkere besjes en witte bloemetjes vormen een mooie bonus.
 • Dianthus of anjer. Niet alleen de bloemen maar ook de grijzige en wintergroene bladeren zijn erg decoratief en combineren goed met andere planten.
 • Cyclaam. Veel mensen kennen de cyclaam als kamerplant, maar hij doet het ook goed buiten. Dit knolgewas heeft stevige hartvormige en opvallende bloemen in rode, roze en witte tinten.
 • Gaultheria of bergthee. Dit wintergroene heestertje heeft in het voorjaar witte tot roze bloemen en in de herfst vrolijke rode, witte of roze bessen. Ook het blad kleurt dan donkerder.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beter leven met gezond groen

Kamerplanten zijn natuurlijke sfeermakers en sommigen hebben iets extra’s. Luchtzuiverende planten leveren namelijk een positieve bijdrage aan elke leefruimte. Dat ervaar je fysiek en mentaal. Wonen, werken, slapen en relaxen… het gaat allemaal beter met gezond groen. Luchtzuiverende kamerplanten hebben het meeste effect in de periode oktober tot en met maart. De meeste mensen houden dan ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten waardoor er beduidend minder g...

Lees meer...
De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

 

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen...

Lees meer...
Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...