Zomerbloeiers in terraspot: een zomerhit!Met een pot vol zomerbloeiers op de eerste plaats van je terras of balkon zorg je gegarandeerd voor een prachtige zomervakantie thuis. En met een makkelijk watersysteem krijgen jouw pronkende planten nooit dorst. Dus laat maar komen die hete zomer!

 

Niet te stuiten
Zomerbloeiers zijn kleurrijke planten die wel van een feestje houden. Ze geven alles wat ze hebben en kunnen uitbundig bloeien. Zomerbloeiers zijn echt onstuitbaar, want ze kunnen soms vanaf mei tot diep in de herfst bloeien. Zolang er maar geen nachtvorst is, want dan is het zomerfeestje toch echt voorbij. Vooral de eenjarige rassen staan bekend om hun lange bloeitijd. Het zijn ideale potplanten om een plekje op je terras of balkon wat meer pit te geven.

Zeven populaire zomerbloeiers voor in een terraspot
1. Petunia: in deze familie vind je zowel effen- als gestreepte bloemen.
2. Lobelia: deze zomerbloeier met dansende klokjes combineert goed met andere bloeiers in
    een pot.
3. Campanula: een plant met klokjes of sterretjes, meestal in blauwe of witte tinten.
4. Spaanse Margriet: ’s avonds sluiten de rijk bloeiende bloemen van deze plant voor een
    schoonheidsslaapje.
5. Geranium: er zijn zowel stevige als juist wilde soorten van de opvallende geraniumfamilie
    te koop.
6. Begonia: GroenRijk heeft begonia’s in vele tinten; van fel tot pastel.
7. Vlijtig Liesje: dit lieflijke plantje maakt ijverig steeds nieuwe enkele of dubbele bloemen.

Dorst lessen
GroenRijk heeft kant-en-klare terraspotten met een mix van verschillende kleurige zomerbloeiers in de aanbieding. Om het je makkelijk te maken hebben deze potten een watergeefsysteem waardoor je de planten zelf minder vaak water hoeft te geven. Check alleen af en toe of het waterniveau nog op peil is. Op deze manier kun je de dorstige plantjes gerust alleen laten en er zelf lekker op uit trekken.

Zo blijft het zomeren
Wil je lekker lang van je zomerbloeiers genieten? Als je steeds de uitgebloeide bloemen weghaalt, stralen de fleurige plantjes langdurig. Geef je terraspot een plekje in de zon of lichte schaduw en je zomer kan niet meer stuk! Voeg iedere keer als je water geeft, ook wat vloeibare plantenvoeding toe. Of maak het jezelf makkelijk door voedingskegels voor terras- en balkonplanten in de aarde te steken. Fijne zomer!

Bezoek de webwinkel

Bestel hier lokaal!