Eucalyptus

Eucalyptus

Wie weet ken je de geur van de Eucalyptus van de keelsnoepjes of van de sauna, maar ook het uiterlijk van deze plant is om over naar huis te schrijven. De grijsgroene bladeren staan goed in elke woonkamer! 

De Eucalyptus gunnii, zoals hij voluit heet, is bij veel mensen bekend als boom of tuinplant, maar hij wordt steeds populairder in de hoedanigheid van kamerplant. In verschillende vormen siert het jouw huis op: als krans, in een volle bos of met enkele takken in een vaas. Zoals gezegd geurt hij heerlijk, maar niet voor muggen en vliegen. Die houden het liefst afstand van de Eucalyptus.Naam en verschijning
Er bestaan wel honderden soorten Eucalyptus, wat de meeste gemeen hebben is dat de jonge planten ronde bladeren hebben, die naar mate ze ouder worden, wat smaller worden. In het buitenland kennen ze er ook bomen van. De Zuid-Australische Eucalyptus mygdalina is de hoogste boom ter wereld: met een hoogte van liefst 150 meter. Zo’n vaart zal het in je huis niet lopen. In plaats van overdreven hard te groeien, is jouw plant decoratief aan het zijn en houdt hij vliegen en muggen op een afstand. De naam Eucalyptus komt trouwens van het Griekse eu (mooi) en kalyptos (muts).

Verzorging
De plant is gemakkelijk in de verzorging. Geef hem wekelijks water, zodat de grond in de pot wat vochtig blijft. Hij houdt van een beetje zon. Zoals gezegd bestaan er vele soorten. Vraag onze collega's voor meer informatie over jouw specifieke Eucalyptusplant.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De sterren tijdens de kerstperiode!

De kleurenpracht van een kerstster is geen bloem, het zijn gekleurde schutbladeren. Zij geven de plant zijn aantrekkingskracht. De eigenlijke bloemetjes zijn piepklein en zitten verstopt in de kern van de schutbladeren. Traditioneel ‘bloeien’ Euphorbia Pulcherrima’s, ofwel kerststerren, rood of wit. Maar er tegenwoordig bestaan er ook crème en roze kerststerren.

...Lees meer...
Nordmann-spar: kampioen onder de kerstbomen

Steeds meer mensen halen een levende kerstboom in huis. Als je zo lang mogelijk wilt genieten van groene takken, is de Nordmann-spar een echte aanrader. Bij GroenRijk vind je deze absolute topper nu volop!

...Lees meer...
Vogelvoerhanger: Help vogels in de winter

Merels, meesjes, mussen en roodborstjes kunnen je hulp goed gebruiken in de winter. Zoeken naar voedsel kost veel energie en in de koude wintermaanden kan het voor vogels moeilijk zijn om voldoende voedsel te vinden. Gelukkig kunnen we hen een handje helpen door ze bij te voeren. Verder hebben we nog meer tips om in de herfst én in de winter van je vogelrijke tuin te genieten!

Pinda’s

Pinda's moeten een hoog oliegehalte hebben. Hoe m...

Lees meer...