Eucalyptus

Eucalyptus

Wie weet ken je de geur van de Eucalyptus van de keelsnoepjes of van de sauna, maar ook het uiterlijk van deze plant is om over naar huis te schrijven. De grijsgroene bladeren staan goed in elke woonkamer! 

De Eucalyptus gunnii, zoals hij voluit heet, is bij veel mensen bekend als boom of tuinplant, maar hij wordt steeds populairder in de hoedanigheid van kamerplant. In verschillende vormen siert het jouw huis op: als krans, in een volle bos of met enkele takken in een vaas. Zoals gezegd geurt hij heerlijk, maar niet voor muggen en vliegen. Die houden het liefst afstand van de Eucalyptus.



Naam en verschijning
Er bestaan wel honderden soorten Eucalyptus, wat de meeste gemeen hebben is dat de jonge planten ronde bladeren hebben, die naar mate ze ouder worden, wat smaller worden. In het buitenland kennen ze er ook bomen van. De Zuid-Australische Eucalyptus mygdalina is de hoogste boom ter wereld: met een hoogte van liefst 150 meter. Zo’n vaart zal het in je huis niet lopen. In plaats van overdreven hard te groeien, is jouw plant decoratief aan het zijn en houdt hij vliegen en muggen op een afstand. De naam Eucalyptus komt trouwens van het Griekse eu (mooi) en kalyptos (muts).

Verzorging
De plant is gemakkelijk in de verzorging. Geef hem wekelijks water, zodat de grond in de pot wat vochtig blijft. Hij houdt van een beetje zon. Zoals gezegd bestaan er vele soorten. Vraag onze collega's voor meer informatie over jouw specifieke Eucalyptusplant.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De metamorfose van Hydrangea paniculata

De meeste bloemen van de Hydrangea paniculata veranderen van kleur tijdens het bloeiseizoen! Deze compacte hortensia’s staan niet alleen prachtig in je tuin, maar passen ook mooi in een pot op je terras of balkon!

...Lees meer...
Korenbloemaster: koele kleuren in late zomer

Achter in de zomer vrolijken de grote blauwe bloemen van de korenbloemaster (Stokesia laevis) je tuin helemaal op, en daar gaan ze tot eind september mee door. Zo geniet je extra lang van de zomer in je tuin. 

Felle bloeier

Lange, slanke bladeren en grote, platte lilablauwe bloemen die wagenwijd open staan alsof ze ieder zonnestraaltje willen opvangen. De kleurige bloemen van de Stokesia laevis doen aan klassieke korenbloemen de...

Lees meer...
Zonnehoed voor zomerse dagen

Aan het wat uitstekende oranje hart en zijn iets naar beneden hangende blaadjes zie je gelijk waarom de Echinacea purpurea de Nederlandse naam zonnehoed heeft gekregen. Deze stevige zomerbloeier met personality houdt van lekker bakken in de zon en straalt minstens twee maanden lang.

...Lees meer...