Eucalyptus

Eucalyptus

Wie weet ken je de geur van de Eucalyptus van de keelsnoepjes of van de sauna, maar ook het uiterlijk van deze plant is om over naar huis te schrijven. De grijsgroene bladeren staan goed in elke woonkamer! 

De Eucalyptus gunnii, zoals hij voluit heet, is bij veel mensen bekend als boom of tuinplant, maar hij wordt steeds populairder in de hoedanigheid van kamerplant. In verschillende vormen siert het jouw huis op: als krans, in een volle bos of met enkele takken in een vaas. Zoals gezegd geurt hij heerlijk, maar niet voor muggen en vliegen. Die houden het liefst afstand van de Eucalyptus.Naam en verschijning
Er bestaan wel honderden soorten Eucalyptus, wat de meeste gemeen hebben is dat de jonge planten ronde bladeren hebben, die naar mate ze ouder worden, wat smaller worden. In het buitenland kennen ze er ook bomen van. De Zuid-Australische Eucalyptus mygdalina is de hoogste boom ter wereld: met een hoogte van liefst 150 meter. Zo’n vaart zal het in je huis niet lopen. In plaats van overdreven hard te groeien, is jouw plant decoratief aan het zijn en houdt hij vliegen en muggen op een afstand. De naam Eucalyptus komt trouwens van het Griekse eu (mooi) en kalyptos (muts).

Verzorging
De plant is gemakkelijk in de verzorging. Geef hem wekelijks water, zodat de grond in de pot wat vochtig blijft. Hij houdt van een beetje zon. Zoals gezegd bestaan er vele soorten. Vraag onze collega's voor meer informatie over jouw specifieke Eucalyptusplant.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Roza Bijenweelde: voor bijen en bewonderaars

Hoewel de Rosa Bijenweelde® speciaal is doorontwikkeld voor bijen, staan deze rijkbloeiende rozenstruikjes ook prachtig in je tuin of op je terras. GroenRijk heeft een mix samengesteld met verschillende fantastische kleuren.

 

Veelzijdig combineren

Glanzend groene bladeren en grote trossen vol enkele of halfgevulde bloemen in uiteenlopende kleuren, met mooi contrasterende gele meeldraden in het midden: de zacht geurende R...

Lees meer...
Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...
Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...