Gemakkelijke cadeauplanten

Gemakkelijke cadeauplanten

Een cadeau waar je misschien alleen aan denkt bij een house warming, maar wat ook super geschikt is voor verjaardagen of de feestdagen: een plant is altijd goed! Hier een aantal tips voor planten die zeer geschikt zijn om cadeau te doen:

Ik heb voor planten gekozen die makkelijk zijn in de verzorging, want niet iedereen heeft groene vingers. Met deze planten zit je altijd goed.

De cactus 
Deze plant mag niet in het cadeau rijtje ontbreken. De plant heeft heel weinig water nodig en dit maakt hem zo makkelijk in verzorging. Er zijn veel verschillende soorten cactussen, deze zijn perfect voor alle interieur stijlen! Met een cactus heb je dus altijd een leuk cadeau, die zeer gemakkelijk is in verzorging. 

Pannenkoekplant
De Pannenkoekplant is altijd een goede keuze. Deze plant is terug van weggeweest en super hip op dit moment. Daarnaast is het een gemakkelijke plant in verzorging. Het enige wat deze plant nodig heeft is daglicht en één scheutje water per week. Kortom een leuke en hippe plant om cadeau te geven.     

(de tekst gaat verder onder de afbeelding)


Kruiden 
Houdt de ontvanger van koken? Met kruiden voor in de keuken zit je altijd goed! Ook zijn de kruiden een leuke groene toevoeging aan de keuken. Er zijn veel verschillende kruidenplanten. Maak een leuke mix of zet het plantje in een leuke pot om zo een tof cadeau te geven. De kruidenplanten waar je goed mee scoort: munt, basilicum, bieslook, peterselie, tijm en koriander.

Vetplanten
Deze planten zijn perfect om cadeau te geven aan mensen die planten heel leuk vinden, maar geen groene vingers hebben. Ze hebben alleen wat daglicht nodig en eens in de week een klein beetje water. Er zijn vele verschillende vetplanten en daardoor kun je altijd een leuke vinden om cadeau te geven.

Plantterarium
Je geeft een plant cadeau en wil er zeker van zijn dat deze plant het niet snel begeeft? Kies dan voor een plant in een plantterarium. Een terrarium is super hip op dit moment en degene die hem cadeau krijgt hoeft er niks aan te doen! Dit komt door de damp die het terrarium zelf produceert. Hierdoor krijgt de plant water. Het enige wat belangrijk is, is om de deksel dicht te laten. De plant terrariums zijn er in allerlei soorten en maten. 

Liefs, Sanne

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...