Gemakkelijke cadeauplanten

Gemakkelijke cadeauplanten

Een cadeau waar je misschien alleen aan denkt bij een house warming, maar wat ook super geschikt is voor verjaardagen of de feestdagen: een plant is altijd goed! Hier een aantal tips voor planten die zeer geschikt zijn om cadeau te doen:

Ik heb voor planten gekozen die makkelijk zijn in de verzorging, want niet iedereen heeft groene vingers. Met deze planten zit je altijd goed.

De cactus 
Deze plant mag niet in het cadeau rijtje ontbreken. De plant heeft heel weinig water nodig en dit maakt hem zo makkelijk in verzorging. Er zijn veel verschillende soorten cactussen, deze zijn perfect voor alle interieur stijlen! Met een cactus heb je dus altijd een leuk cadeau, die zeer gemakkelijk is in verzorging. 

Pannenkoekplant
De Pannenkoekplant is altijd een goede keuze. Deze plant is terug van weggeweest en super hip op dit moment. Daarnaast is het een gemakkelijke plant in verzorging. Het enige wat deze plant nodig heeft is daglicht en één scheutje water per week. Kortom een leuke en hippe plant om cadeau te geven.     

(de tekst gaat verder onder de afbeelding)


Kruiden 
Houdt de ontvanger van koken? Met kruiden voor in de keuken zit je altijd goed! Ook zijn de kruiden een leuke groene toevoeging aan de keuken. Er zijn veel verschillende kruidenplanten. Maak een leuke mix of zet het plantje in een leuke pot om zo een tof cadeau te geven. De kruidenplanten waar je goed mee scoort: munt, basilicum, bieslook, peterselie, tijm en koriander.

Vetplanten
Deze planten zijn perfect om cadeau te geven aan mensen die planten heel leuk vinden, maar geen groene vingers hebben. Ze hebben alleen wat daglicht nodig en eens in de week een klein beetje water. Er zijn vele verschillende vetplanten en daardoor kun je altijd een leuke vinden om cadeau te geven.

Plantterarium
Je geeft een plant cadeau en wil er zeker van zijn dat deze plant het niet snel begeeft? Kies dan voor een plant in een plantterarium. Een terrarium is super hip op dit moment en degene die hem cadeau krijgt hoeft er niks aan te doen! Dit komt door de damp die het terrarium zelf produceert. Hierdoor krijgt de plant water. Het enige wat belangrijk is, is om de deksel dicht te laten. De plant terrariums zijn er in allerlei soorten en maten. 

Liefs, Sanne

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De metamorfose van Hydrangea paniculata

De meeste bloemen van de Hydrangea paniculata veranderen van kleur tijdens het bloeiseizoen! Deze compacte hortensia’s staan niet alleen prachtig in je tuin, maar passen ook mooi in een pot op je terras of balkon!

...Lees meer...
Korenbloemaster: koele kleuren in late zomer

Achter in de zomer vrolijken de grote blauwe bloemen van de korenbloemaster (Stokesia laevis) je tuin helemaal op, en daar gaan ze tot eind september mee door. Zo geniet je extra lang van de zomer in je tuin. 

Felle bloeier

Lange, slanke bladeren en grote, platte lilablauwe bloemen die wagenwijd open staan alsof ze ieder zonnestraaltje willen opvangen. De kleurige bloemen van de Stokesia laevis doen aan klassieke korenbloemen de...

Lees meer...
Zonnehoed voor zomerse dagen

Aan het wat uitstekende oranje hart en zijn iets naar beneden hangende blaadjes zie je gelijk waarom de Echinacea purpurea de Nederlandse naam zonnehoed heeft gekregen. Deze stevige zomerbloeier met personality houdt van lekker bakken in de zon en straalt minstens twee maanden lang.

...Lees meer...