Roze planten

Roze planten

Planten met groen blad, je hebt ze in alle soorten en maten. We hebben er zo veel gezien, dat we toe zijn aan iets anders. We willen kleur zien en kiezen daarom steeds meer voor een hippe roze plant. Nu denk je misschien, is de roze kleur van deze planten natuurlijk? Het antwoord op deze vraag is: Ja. De roze kleur is puur natuur, sommige planten krijgen een heldere roze kleur, zodra ze voldoende licht krijgen. Er zijn verschillende planten met roze blad verkrijgbaar:

Maranta fascinator
Een prachtige roze nerf en een prachtig patroon in het blad. Een feestje voor in de woonkamer of keuken. De Maranta vouwt ‘s avonds zijn bladeren op. De Maranta staat graag op een lichte plek, dus niet in direct zonlicht. Ook tocht is voor deze plant geen aanrader. Tocht kan namelijk (bij elke plant) zorgen voor ziekten en luis. Geef de plant één keer in de week water, het is belangrijk dat de kluit iets wat vochtig blijft. Let wel op dat er geen water in de pot blijft staan. 



De stippenplant
Een hip and happening plant op zich, wie heeft de stippenplant nog niet voorbij zien komen op sociale media?! Het te leuke printje op het blad van deze begonia, doet de eer aan zijn naam. Perfecte plant voor in de woonkamer of keuken. De plant heeft licht nodig, maar absoluut geen direct zonlicht. De plant heeft één keer in de week een beetje water nodig. De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de minimaal 15 en maximaal 25 graden.



De tricolor ginger
De tricolor ginger mag niet in dit rijtje ontbreken, met zijn prachtige en opvallende gekleurde bladeren. De tricolor ginger, word ook wel de schaduwplant genoemd. Ook een voordeeltje aan deze plant, is dat hij redelijk goed overweg kan op een donkerdere plek. Leuk voor een hoekje in de woonkamer, keuken of slaapkamer. Ook deze plant heeft één keer in de week een klein beetje water nodig. Let alleen wel weer op dat er geen water in de sierpot blijft staan.



Ficus elastica
Een gemakkelijke, sterke plant. De ficus elastica staat het liefst in je woonkamer op een lichte en warme plaats. Deze plant vind het niet fijn om in direct zonlicht te staan, zet hem dus niet direct voor het raam of op de vensterbank. Zorg ervoor dat de plant niet op de tocht staat. Kleine tip, deze plant groeit (indien hij goed verzorgt word), om ervoor te zorgen dat het blad niet één kant op groeit kun je hem af en toe draaien. Geef de plant één keer in de week een klein beetje water et voila een prachtige roze plant voor in de woonkamer.


 

Probeer eens wat anders en kleur je interieur met een leuke roze plant! 

Liefs,

Sanne 

 

 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...