Planten die je huisdier wel leuk vindt!

Planten die je huisdier wel leuk vindt!

Het is welbekend: er zijn planten die niet gezond zijn voor huisdieren. In het tuincentrum merken we dat we hier vaak vragen over krijgen. Het laatste dat je wilt is dat jouw dierenvriendjes ziek worden, wanneer ze uitgebreid aan een plant zitten knagen. Gelukkig zijn er veel planten die je zonder zorgen in huis kan zetten bij je huisdieren.
 

  1. De kentiapalm

Een van de sterkste van zijn soort. Ook is deze palm zeer gemakkelijk in verzorging. Deze palm heeft heel weinig last van ziekten en plagen. Daarnaast is deze palm niet alleen erg decoratief, maar ook zeer luchtzuiverend. Een flexibele plant, die ook nog eens geen kwaad kan voor je huisdieren.

 

  1. Orchidee

Een prachtige bloeiende plant, die ook nog eens geen kwaad kan voor je huisdier. Wat wil je nog meer? De orchidee heeft water nodig, wanneer de luchtwortels van de orchidee grijs kleuren, hebben ze water nodig. De meeste orchideeën bloeien zes tot tien weken per jaar. De Phalaenopsis is een bekende uitzondering. Deze orchidee bloeit zo’n twee tot zes maanden per jaar.

 

  1. Graslelie

Een dierenvriend en een plant die geweldig goed de lucht kan zuiveren. Deze plant zorgt ervoor dat je longen schoon en fris blijven. Een van de makkelijkst in leven te houden planten (ja deze plant is dus ook geschikt voor mensen, zonder groene vingers).

 

  1. Varen

Verkrijgbaar in vele verschillende soorten en maten. Heb jij last van een droge huid of hoofdpijn? Kom dan eerst even naar GroenRijk. Deze diervriendelijke plant, zuivert de lucht en zorgt voor een perfecte luchtvochtigheid.

 

  1. Bromelia

Een kleurrijke plant in huis, die ook nog eens diervriendelijk is? Kies dan voor de bromelia. De bromelia is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Dit is een design gemaakt door moeder natuur. Ze zijn gemakkelijk in omgang en hebben alleen een klein beetje licht nodig. Wist je dat er meer dan 2500 soorten bromelia’s bestaan?
 


Er zijn zoals je leest meer dan genoeg verschillende planten, waarmee jij je huis prachtig kan vergroenen en die ook vriendelijk zijn voor je dier.  Mocht je twijfelen over de diervriendelijkheid van een plant, vraag het dan altijd even na aan een van de groenspecialisten in het tuincentrum.

 

Liefs,

 

Sanne

Onze tuincentra