De monstera is en blijft de groene musthave.

De monstera is en blijft de groene musthave.

De Monsteratrend kom ik al een tijdje tegen en zeker niet alleen in het tuincentrum! Behang, kleding, sieraden, accessoires, potten en bikini’s noem maar op: overal staat het stijlvolle Monsterablad op gedrukt.

Ik ben een grote fan van deze plant, maar ook van de tè leuke accessoires die worden gemaakt met de print van het Monsterablad. De Monstera is er in vele verschillende soorten en maten. We kennen allemaal de variant met de mooie, grote en heldere groene bladeren. De monstera die nu in opkomst is ziet er weer net wat anders uit; het blad van deze plant is namelijk groen met wit! Deze monstera heet de Monstera Veriegata.

Er zijn verschillende soorten Monstera’s: de nieuwe Monstera Veriegata, de Monstera Deliciosa dit is de variant die we allemaal kennen het is de Monstera met het heldere groene, grote blad met gaten. Deze kan je aanschaffen met of zonder een mosstok om de plant te leiden. Dit zorgt ervoor dat de plant mooi geleid wordt en de bladeren niet te breed groeien.

De Monstera Monky Mask, hier zitten de gaten net iets meer naar het midden van het blad. De uiteinden van het blad zijn dan ook gesloten. Dit zorgt voor een geheel eigen karakter. Ben jij op zoek naar een trendy plant die een 'boho'-gevoel toevoegt aan je huis of kantoor? Dan is het duidelijk voor welke je moet gaan. 

De Monstera is een klimmende kamerplant, hij groeit flink de hoogte en de breedte in. Ook een leuk extraatje: het is een luchtzuiverende plant.

Deze plant is gemakkelijk in verzorging, hij heeft een keer in de week een beetje water nodig. Let wel op dat de plant geen ‘natte voeten’ krijgt’ er mag dus geen water in de pot of schotel blijven staan. Doordat de plant een klimmer is heeft hij een iets wat ruimere plek nodig. Daarnaast houdt hij van een plek met daglicht.

Deze plant kun je met allerlei accessoires of andere planten combineren. Het blad past namelijk overal bij. Ga je voor de 'urban jungle'-look? Combineer een Monsteraplant met bamboe of rieten manden! Ga jij toch liever voor de moderne look? Geen probleem, want deze super plant kan met letterlijk alle potten en kleuren gecombineerd worden.

Combineer deze plant voor de ultieme urban jungle met planten zoals de bananenplant, de olifantsoor of de sanseveria.

Liefs,

Sanne
 

Onze tuincentra