De monstera is en blijft de groene musthave.

De monstera is en blijft de groene musthave.

De Monsteratrend kom ik al een tijdje tegen en zeker niet alleen in het tuincentrum! Behang, kleding, sieraden, accessoires, potten en bikini’s noem maar op: overal staat het stijlvolle Monsterablad op gedrukt.

Ik ben een grote fan van deze plant, maar ook van de tè leuke accessoires die worden gemaakt met de print van het Monsterablad. De Monstera is er in vele verschillende soorten en maten. We kennen allemaal de variant met de mooie, grote en heldere groene bladeren. De monstera die nu in opkomst is ziet er weer net wat anders uit; het blad van deze plant is namelijk groen met wit! Deze monstera heet de Monstera Veriegata.

Er zijn verschillende soorten Monstera’s: de nieuwe Monstera Veriegata, de Monstera Deliciosa dit is de variant die we allemaal kennen het is de Monstera met het heldere groene, grote blad met gaten. Deze kan je aanschaffen met of zonder een mosstok om de plant te leiden. Dit zorgt ervoor dat de plant mooi geleid wordt en de bladeren niet te breed groeien.

De Monstera Monky Mask, hier zitten de gaten net iets meer naar het midden van het blad. De uiteinden van het blad zijn dan ook gesloten. Dit zorgt voor een geheel eigen karakter. Ben jij op zoek naar een trendy plant die een 'boho'-gevoel toevoegt aan je huis of kantoor? Dan is het duidelijk voor welke je moet gaan. 

De Monstera is een klimmende kamerplant, hij groeit flink de hoogte en de breedte in. Ook een leuk extraatje: het is een luchtzuiverende plant.

Deze plant is gemakkelijk in verzorging, hij heeft een keer in de week een beetje water nodig. Let wel op dat de plant geen ‘natte voeten’ krijgt’ er mag dus geen water in de pot of schotel blijven staan. Doordat de plant een klimmer is heeft hij een iets wat ruimere plek nodig. Daarnaast houdt hij van een plek met daglicht.

Deze plant kun je met allerlei accessoires of andere planten combineren. Het blad past namelijk overal bij. Ga je voor de 'urban jungle'-look? Combineer een Monsteraplant met bamboe of rieten manden! Ga jij toch liever voor de moderne look? Geen probleem, want deze super plant kan met letterlijk alle potten en kleuren gecombineerd worden.

Combineer deze plant voor de ultieme urban jungle met planten zoals de bananenplant, de olifantsoor of de sanseveria.

Liefs,

Sanne
 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Nordmann-spar: kampioen onder de kerstbomen

Steeds meer mensen halen een levende kerstboom in huis. Als je zo lang mogelijk wilt genieten van groene takken, is de Nordmann-spar een echte aanrader. Bij GroenRijk vind je deze absolute topper nu volop!

...Lees meer...
Vogelvoerhanger: Help vogels in de winter

Merels, meesjes, mussen en roodborstjes kunnen je hulp goed gebruiken in de winter. Zoeken naar voedsel kost veel energie en in de koude wintermaanden kan het voor vogels moeilijk zijn om voldoende voedsel te vinden. Gelukkig kunnen we hen een handje helpen door ze bij te voeren. Verder hebben we nog meer tips om in de herfst én in de winter van je vogelrijke tuin te genieten!

Pinda’s

Pinda's moeten een hoog oliegehalte hebben. Hoe m...

Lees meer...
Helleborus niger 'Christmas Carol'

Tijdens de donkere dagen schitteren de liefelijke witte bloemen van de Helleborus niger 'Christmas Carol'. De plant blijft compact met frisse groene blaadjes en veel bloemknoppen. Bij GroenRijk staat deze winterse sfeermaker nu voor je klaar.

 

Licht in de duisternis

In het seizoen waarin weinig planten bloeien, pakt de Helleborus juist het podium. Daarom is dit dan ook een populaire plantensoort. De eerste soorten, zoa...

Lees meer...