De monstera is en blijft de groene musthave.

De monstera is en blijft de groene musthave.

De Monsteratrend kom ik al een tijdje tegen en zeker niet alleen in het tuincentrum! Behang, kleding, sieraden, accessoires, potten en bikini’s noem maar op: overal staat het stijlvolle Monsterablad op gedrukt.

Ik ben een grote fan van deze plant, maar ook van de tè leuke accessoires die worden gemaakt met de print van het Monsterablad. De Monstera is er in vele verschillende soorten en maten. We kennen allemaal de variant met de mooie, grote en heldere groene bladeren. De monstera die nu in opkomst is ziet er weer net wat anders uit; het blad van deze plant is namelijk groen met wit! Deze monstera heet de Monstera Veriegata.

Er zijn verschillende soorten Monstera’s: de nieuwe Monstera Veriegata, de Monstera Deliciosa dit is de variant die we allemaal kennen het is de Monstera met het heldere groene, grote blad met gaten. Deze kan je aanschaffen met of zonder een mosstok om de plant te leiden. Dit zorgt ervoor dat de plant mooi geleid wordt en de bladeren niet te breed groeien.

De Monstera Monky Mask, hier zitten de gaten net iets meer naar het midden van het blad. De uiteinden van het blad zijn dan ook gesloten. Dit zorgt voor een geheel eigen karakter. Ben jij op zoek naar een trendy plant die een 'boho'-gevoel toevoegt aan je huis of kantoor? Dan is het duidelijk voor welke je moet gaan. 

De Monstera is een klimmende kamerplant, hij groeit flink de hoogte en de breedte in. Ook een leuk extraatje: het is een luchtzuiverende plant.

Deze plant is gemakkelijk in verzorging, hij heeft een keer in de week een beetje water nodig. Let wel op dat de plant geen ‘natte voeten’ krijgt’ er mag dus geen water in de pot of schotel blijven staan. Doordat de plant een klimmer is heeft hij een iets wat ruimere plek nodig. Daarnaast houdt hij van een plek met daglicht.

Deze plant kun je met allerlei accessoires of andere planten combineren. Het blad past namelijk overal bij. Ga je voor de 'urban jungle'-look? Combineer een Monsteraplant met bamboe of rieten manden! Ga jij toch liever voor de moderne look? Geen probleem, want deze super plant kan met letterlijk alle potten en kleuren gecombineerd worden.

Combineer deze plant voor de ultieme urban jungle met planten zoals de bananenplant, de olifantsoor of de sanseveria.

Liefs,

Sanne
 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Roza Bijenweelde: voor bijen en bewonderaars

Hoewel de Rosa Bijenweelde® speciaal is doorontwikkeld voor bijen, staan deze rijkbloeiende rozenstruikjes ook prachtig in je tuin of op je terras. GroenRijk heeft een mix samengesteld met verschillende fantastische kleuren.

 

Veelzijdig combineren

Glanzend groene bladeren en grote trossen vol enkele of halfgevulde bloemen in uiteenlopende kleuren, met mooi contrasterende gele meeldraden in het midden: de zacht geurende R...

Lees meer...
Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...
Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...