Hoe vaak ga ik uit mijn bol?

Hoe vaak ga ik uit mijn bol?

Eens gepoot gaan narcissen jaar na jaar uit hun bol! Laat ze gewoon verwilderen en ze vermeerderen zich vanzelf. Zonder inspanning wordt je bloemenveld met het jaar uitbundiger. Narcissen gedragen zich als vaste planten in je tuin. Dat betekent dus ook dat je bijzonder veel waar voor je geld krijgt. En dan te bedenken dat deze bollebozen toch al zeer voordelig zijn!

TIP: combineer met blauwe druif

Kant en klaar voorjaarsgeluk

Ben je in het najaar vergeten Narcissenbollen te planten? Maak dan dit voorjaar je inhaalslag bij GroenRijk. In onze tuincentra staan alle bollen al in de knop voor je klaar. Binnen enkele dagen trompetteren bloemen in vele kleuren je vrolijk tegemoet. Na de bloei is het feest nog niet over. Als je de bolletjes op een koele plaats laat drogen heb je in het najaar een herkansing voor je tuin. Je kunt ze tot aan de vorstperiode alsnog in de volle grond stoppen.

Alles in zijn bol

De verzorging van narcissen binnenshuis is supersimpel. Geregeld een beetje klein water geven is genoeg. Extra voeding is niet nodig, daar heeft de bol zich in de winter al mee volgezogen. In de tuin heb je er ook geen omkijken naar. En je kunt narcissen zowel in de zon als halfschaduw neerzetten. In huis kies je voor een koele plek. Hoe minder warmte, hoe langer je plezier hebt van je narcissen.

Mooi, mooier, mooist

Er zijn tientallen soorten narcissen. Bekende soorten zijn de trompetnarcis, de grootkronige narcis en de kortkronige narcis. Naast de lengte van de trompet, verschillen ook de hoogte, de vorm, de kleur en de geur per ras. Kijk ook niet vreemd op van narcissen met meerdere bloemen per steel zoals bij de narcis Tête-à-tête  die nu verkrijgbaar is bij GroenRijk.

Vrolijke voorjaarstip!

Geen plek meer in de tuin voor bollen? Plant je bollen in het najaar in je grasveld. Steek een pol gras uit en maak een gat van drie keer je bolhoogte diep. Leg de bol erin en gebruik de graspol als dekseltje. Druk dat stevig aan. Hou er rekening mee dat je moet wachten met maaien tot de narcissen zijn uitgebloeid. Narcissen zijn blij met de beschutting van een beetje gras. En bovendien kleuren ze prachtig bij een grasgroen tapijt. 


Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen in de tropische regenwouden van Z...

Lees meer...
De kleurrijke Cyclaam

Cyclamen ruiken een beetje naar viooltjes. Wie daar niet gelijk een geurbeleving bij heeft, kan het beste denken aan honing. Aan zijn viooltjesgeur dankt de Cyclaam wellicht zijn bijnaam Alpenviooltje. Niet alleen de heerlijke geur maakt de Cyclaam tot een echte herfsttopper…

Kleurrijk: Bont het najaar in!

De Cyclaam is een schitterende najaarsbloeier voor in huis of in je tuin. Uit dit knolgewas groeien fiere bloemen met helder rode...

Lees meer...
Peperomia’s: kleine planten met grootse bladeren

Peperomia’s zijn mooie, compacte planten die je huiskamer snel opfleuren. Ze verschillen van elkaar in grootte, bladvorm en kleur, maar vormen samen toch een hele leuke combinatie.

 

Peperomia’s verschillen vaak zo van elkaar, dat je eigenlijk niet door hebt dat ze familie zijn. Sommige hebben dik, vetplantachtig blad, anderen juist flinterdunne bladeren aan lange stengels. In de natuur zijn er naar alle waarschijnlijkheid wel meer dan 1000...

Lees meer...