Vier de vlinder!Als de vlinder zich prettig voelt in je tuin, dan volgen bijen en vogels vanzelf. De vlinder houdt van zonnige, windstille plekjes, van rupsjes en van bloeiende planten als lavendel en vlinderstruik. En ’s winters? Dan schuilt hij graag in uitgebloeide planten. Voeg nog wat bessen en zaden toe aan je tuin, en in het najaar is het ook fijn vogels spotten!


Vlinders en andere insecten zijn niet alleen heel leuk om naar te kijken. Ze spelen ook een belangrijke rol in de natuur. Ze zorgen voor de bestuiving van bloemen, groente en fruit. Dus dat zijn al twee goede redenen om deze welkome tuingasten een fijn onderkomen te bieden. Dus hup naar ons tuincentrum voor een vlinderkast en/of insectenhotel als je ook in eigen tuin wilt genieten van appeltjes van eigen tuin.

Naast een fijne plek om te schuilen bij koud en nat weer, maak je vlinders en andere insecten blij met planten waar ze dol op zijn. We hebben hier een fijne selectie gemaakt met o.a.: lavendel, ijzerhard, vlinderstuik, liatris en vlinderhortensia. Koop deze planten en plant ze in je tuin. Heb je nog een klein stukje grond over? Zaai dan eens een speciaal vlinderbloemenmengsel. En wil je je vlinders eens extra blij maken? Koop dan een flesje vlindernectar en geniet van een vlinderbuffet in je tuin.

Onze tuincentra