Stralende sterren

Stralende sterren

Mini-varianten van reguliere kamerplanten worden steeds populairder. Er zijn tegenwoordig ook mini-kerststerren van nog geen 8 cm hoog. Ze hebben net als de grote varianten opvallende, stervormige schutbladeren in de kleuren wit, rood en roze. De botanische mini’s zijn niet alleen leuk om te zien, ze nemen ook nauwelijks ruimte in en zijn licht van gewicht. Bovendien nodigen ze uit tot creativiteit totdat je overal sterretjes ziet…

Veelzijdig
Kleine planten zoals mini-sterren hebben een praktisch voordeel. Je kunt ze onder meer in een platte schaal op tafel zetten zonder dat het zicht belemmerd wordt en ze passen prima in een open kast zonder klem te zitten tussen de ‘verdiepingen’. Presenteer ze ook eens op een verrassende manier. Ga op zoek naar alternatieve potten zoals koffiekopjes of conservenblikjes. Maak gaatjes aan de zijkant en rijg er een ophangdraad door. Zo maak je met weinig moeite originele plantenhangers. Mini-sterren zijn eveneens prima alternatieve kerstballen… Hang ze dus gerust in de kerstboom. Ben je van plan om kerststukjes te maken? Plant mini-sterren in een schaal en zet er bijpassende kaarsen tussen!

Klein onderhoud
Mini-sterren vragen vanwege hun kleine formaat (en tere wortelgestel) een andere manier van watergeven dan met een gieter. Dompel de kluit minimaal eens per week onder in lauw water. Als er geen luchtbelletjes meer verschijnen, hebben de plantjes voldoende vocht. Laat ze vervolgens nog eventjes uitlekken. Zet de sterren op een lichte plek, op enige afstand van radiatoren, open haard of kachel. Zo blijven deze kleine planten lekker lang stralen.

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...
Ficus lyrata: groot, glanzend groen

Met zijn glanzende bladeren die wat op violen lijken, speelt de Ficus lyrata gelijk de hoofdrol in jouw huiskamer. Geen wonder dat deze grote kamerplant zeer populair is in Nederland.

 

Kamermuziek

Als je de Ficus lyrata met zijn grote bladeren ziet staan, snap je gelijk dat deze machtige plant uit de tropen komt. Hij wordt ook wel vioolblad- of tabaksplant genoemd en komt in het wild vooral in de regenwo...

Lees meer...
Viola cornuta ‘Cool Wave’ blijft maar bloeien

De ijzersterke Viola cornuta 'Cool Wave' is er in vele vrolijke kleuren, bloeit maandenlang en komt prima de winter door. Met een kleurrijke mix van GroenRijk geef je je tuin, terras of balkon zelfs in de wintermaanden nog een vrolijke sfeer.

 

Mix van kleuren

Het hoornviooltje (Viola cornuta) komt oorspronkelijk vooral voor in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen en zie je tegenwoordig in veel tuinen. Hij i...

Lees meer...