Stralende sterren

Stralende sterren

Mini-varianten van reguliere kamerplanten worden steeds populairder. Er zijn tegenwoordig ook mini-kerststerren van nog geen 8 cm hoog. Ze hebben net als de grote varianten opvallende, stervormige schutbladeren in de kleuren wit, rood en roze. De botanische mini’s zijn niet alleen leuk om te zien, ze nemen ook nauwelijks ruimte in en zijn licht van gewicht. Bovendien nodigen ze uit tot creativiteit totdat je overal sterretjes ziet…

Veelzijdig
Kleine planten zoals mini-sterren hebben een praktisch voordeel. Je kunt ze onder meer in een platte schaal op tafel zetten zonder dat het zicht belemmerd wordt en ze passen prima in een open kast zonder klem te zitten tussen de ‘verdiepingen’. Presenteer ze ook eens op een verrassende manier. Ga op zoek naar alternatieve potten zoals koffiekopjes of conservenblikjes. Maak gaatjes aan de zijkant en rijg er een ophangdraad door. Zo maak je met weinig moeite originele plantenhangers. Mini-sterren zijn eveneens prima alternatieve kerstballen… Hang ze dus gerust in de kerstboom. Ben je van plan om kerststukjes te maken? Plant mini-sterren in een schaal en zet er bijpassende kaarsen tussen!

Klein onderhoud
Mini-sterren vragen vanwege hun kleine formaat (en tere wortelgestel) een andere manier van watergeven dan met een gieter. Dompel de kluit minimaal eens per week onder in lauw water. Als er geen luchtbelletjes meer verschijnen, hebben de plantjes voldoende vocht. Laat ze vervolgens nog eventjes uitlekken. Zet de sterren op een lichte plek, op enige afstand van radiatoren, open haard of kachel. Zo blijven deze kleine planten lekker lang stralen.

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...