Waterplanten

GroenRijk is de specialist op het gebied van planten. Ook de waterplanten worden niet vergeten! Deze zijn niet alleen mooi, maar ook nodig om de waterkwaliteit te behouden door de toevoeging van zuurstof.

Er zijn manieren om genoeg zuurstof in de vijver te krijgen. Een van deze manieren is het toevoegen van vijverplanten. Zoals je waarschijnlijk weet hebben kamerplanten een heilzame werking op het binnenklimaat: het geeft zuurstof af en verfrist zijn omgeving. Dat zelfde doet een waterplant voor een vijver. Het is van optimaal belang voor een gezonde vijver om genoeg waterplanten te hebben. Ook een waterpomp kan hierbij vitaal zijn. Vergeet in de winter niet om wat hieraan te doen, want op het moment dat de vijver is dichtgevroren, is het afgesloten van zuurstof.Vijveraarde
Er zijn diverse manieren om planten in en om vijvers te planten. Een daarvan is een drijvende vijverplantenplateau, andere manieren zijn op de bodem van de vijver of aan de randen hiervan. Voor het laatste kan je wel eens vijverplantaarde nodig hebben. Deze is speciaal geschikt voor oeverplanten, moerasplanten en waterlelies.  De unieke mix van bestanddelen garandeert een optimale watercirculatie die verzuring tegengaat. Daarnaast zorgt de GroenRijk vijverplantaarde voor een sublieme groei en bloei, van wortel tot plant. 

Toepassingen
Wist je dat het ook mogelijk is om waterplanten elders in de tuin te gebruiken? Je hebt hier zeker geen vijver voor nodig. In een simpele ton of waterbak kan je deze sierlijke planten plaatsen. Zie hiervoor een van de foto's op deze pagina's.

Onze vestigingen hebben elk hun eigen grootte en specialiteiten. Niet elke productgroep is bij elke winkel verkrijgbaar. Ben je specifiek naar iets op zoek? Je kan altijd even contact opnemen met jouw dichtstbijzijnde vestiging


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Vijver & Water

Onze tuincentra