Bromelia - verzorging

Bromelia - verzorging

Vrolijk, kleurrijk, tropisch en gezegend met buitenaardse verschijningsvormen: Bromelia is al eeuwenlang de meest exotische beauty onder de woonplanten.


De meeste bromelia's komen uit de tropische streken van Noord- en Zuid-Amerika, waar ze onder verschillende klimatologische omstandigheden groeien. Tot Bromelia behoren bekende geslachten als ananas, Guzmania, Vriesea, Aechmea en Tillandsia. In het wild groeien de meeste van deze planten met draadachtige wortels op bomen (epifytisch) zonder hier voedsel of vocht aan te onttrekken. Dat halen ze uit de lucht. 
 

● Bromelia is erg gemakkelijk in de verzorging. Geef de plant een lichte, warme standplaats maar niet in de volle zon. In de zomermaanden kan Bromelia ook buiten worden toegepast, mits de plant een deel van de dag schaduw heeft, om verbranding te voorkomen.


● In de rozetten zitten zuigharen en zuigschubben, waarmee de plant vocht en voeding opneemt. Bromelia heeft vooral water in de rozet nodig en spaarzaam op de potgrond, eens per week water geven volstaat. Ververs het water in de rozet regelmatig. Tijdens de bloei kan de plant licht geneveld worden op het blad. Om de bloei lang en rijk te houden eens per maand plantenvoeding geven. 

Onze tuincentra