Voorjaarsbollen - verzorging

Voorjaarsbollen - verzorging

Voorjaarsbollen stellen weinig eisen, ze kunnen zowel in de schaduw als in de zon staan. Zelfs bij temperaturen rond het vriespunt doen de bol-op-pot producten het heel goed. Zet je de bollen binnen neer? De plant verlangt dan een zo koel mogelijke plek, voor extra lang bloeiplezier. Zorg dat de potkluit nooit uitdroogt, maar maak de bollen ook niet te nat want dan kunnen ze gaan rotten. Voeding is eigenlijk niet nodig, de meeste voeding zit al in de bol.

Met voorjaarsbollen op pot vervroeg je het voorjaar in de tuin en in de huiskamer. Want wanneer het eerste beetje warmte zich aandient, schieten de bloemen uit het bolletje en groeien uit tot vrolijke, heerlijk geurende lentetoppers.  

Binnen het assortiment voorjaarsbollen op pot komen we bekende producten tegen zoals hyacinten (Hyacinthus), narcissen (Narcissus) en blauwe druifjes (Muscari). Allemaal geschikt om in de volle grond of in potten te planten.

Tip!
De narcissen kan je ook als snijbloem gebruiken. De stelen snijd je schuin af, vervolgens kan je ze in een vaas met schoon water kwijt. Zet er geen andere bloemen bij, want de narcis is graag op zichzelf. Vanuit de bloem komt een stofje, dat schadelijk kan zijn voor andere bloemen in dezelfde vaas. 
 

Onze tuincentra