Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Haarlems klokkenspel, familie van de Saxifragaceae. De bloemkleur is wit gevuld en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een voedzame, humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Deze plant is ook te gebruiken als overgang naar de rotstuin en op plaatsen met iets meer zon. De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Saxifraga granulata 'Plena'? De Saxifraga granulata 'Plena' is ook wel bekend als Haarlems klokkenspel. Deze Saxifragaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 15 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Saxifraga granulata 'Plena'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Haarlems klokkenspel Wetenschappelijke naam: Saxifraga granulata 'Plena' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Saxifraga Familie: Saxifragaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee