Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Varkenskervel, familie van de Apiaceae. De bloemkleur is groengeel en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Solitairplant.
Deze plant heeft een opvallende vorm welke gezichtsbepalend en sfeerbepalend kan zijn voor de tuin. Daardoor soms wat lastig te combineren. Verlangt een zonnige tot licht beschaduwde plek en een vochthoudende tot (af en toe) vochtige bodem. De plant heeft een karakteristieke vorm. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Ben je op zoek naar Peucedanum verticillare? De Peucedanum verticillare is ook wel bekend als Varkenskervel. Deze Apiaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 200 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Peucedanum verticillare? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Varkenskervel Wetenschappelijke naam: Peucedanum verticillare Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Peucedanum Familie: Apiaceae Bloemkleur: Geel, Groen
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee