Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Klaverzuring, familie van de Oxalidaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn grijs en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 5 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 17 cm. (36 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. Daarnaast moet de bodem kalkvrij en stenig zijn (kalkvrij split door de bodem werken) en bij voorkeur licht vochtig in de periode voorjaar-najaar Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Oxalis adenophylla 'Minima'? De Oxalis adenophylla 'Minima' is ook wel bekend als Klaverzuring. Deze Oxalidaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 5 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Oxalis adenophylla 'Minima'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Klaverzuring Wetenschappelijke naam: Oxalis adenophylla 'Minima' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Oxalis Familie: Oxalidaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 5 Giftig: Nee