Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Engelse roos, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is abrikoos en de bloeitijd is van ca. juni tot en met september. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 125 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 82 cm. (1,5 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor open ruimte.
Doet het goed bij wat extremere situaties, zoals duin- en/of heidebeplanting. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Bij voorkeur uit de middagzon. Deze plant is goed te combineren met 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Ben je op zoek naar Rosa 'Charles Austin'? De Rosa 'Charles Austin' is ook wel bekend als Engelse roos. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 125 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Rosa 'Charles Austin'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Engelse roos Wetenschappelijke naam: Rosa 'Charles Austin' Type plant: Heester
  • Geslacht: Rosa Familie: Rosaceae Bloemkleur: Oranje
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 125 Giftig: Nee