Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Vederesdoorn, familie van de Aceraceae. De bladeren zijn geel gerand. De volwassen hoogte van deze kleine boom is ca. 1500 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. Heeft een opvallende bladkleur. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een niet te droge plaats.
Voor aanplant langs rivieren en laaggelegen gebieden met een wisselende grondwaterstand 4. Houdt van een vochthoudende, voedselrijke bodem die slechts heel kort onder mag lopen. Daarnaast heeft ze een voorkeur voor de wat zwaardere grondsoorten met een neutrale tot basische zuurgraad (pH = 7 - 8). Verlangt een plekje in de halfschaduw, waar het 's zomers niet te warm wordt Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Ben je op zoek naar Acer negundo 'Aureomarginatum'? De Acer negundo 'Aureomarginatum' is ook wel bekend als Vederesdoorn. Deze Aceraceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 1500 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Acer negundo 'Aureomarginatum'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Vederesdoorn Wetenschappelijke naam: Acer negundo 'Aureomarginatum' Type plant: Boom
  • Familie: Aceraceae Bladkleur: Geel Veelkleurig blad: Nee
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal Hoogte in CM: 1500 Giftig: Nee