Dracaena

Dracaena

Dracaena is hoge, volle kamerplant- of boom met een of meerdere stammen. Hieruit groeien schitterende bladeren in groen, geel en goud, met soms wat roze of rood. Er is keuze uit veel variëteiten blad: klein, fijn en puntig of juist groot en zacht. Ook de keuze in stammen is veelzijdig: dik, dun, lang, vertakt én gevlochten. Qua formaat gaat het van woonplant tot binnenboom, allemaal met een mooie tropische uitstraling.

Als statementplant is Dracaena makkelijk in het onderhoud. De plant slaat vocht op in de stam en kan er tegen als er een keer wordt vergeten om water te geven. Daarnaast helpt de plant het binnenklimaat schoon te houden. Volgens de NASA Clean Air studie is Dracaena een van de planten die de luchtkwaliteit in huis helpt te verbeteren.

In het wild groeit Dracaena vooral in Afrika en op nabijgelegen eilanden als Madeira, de Canarische Eilanden en de Kaapverdische Eilanden. Er zijn variëteiten die echt op een boom-met-stam lijken, maar ook robuuste struikvormen die zich in warme landen lenen voor hagen en afscheidingen. Ze kunnen heel oud worden en sommige soorten krijgen in het wild een heel aparte vorm, die rechtstreeks uit de oertijd lijkt te komen. 

Verzorgingstips
•    Dracaena heeft liever geen volle zon, maar wel een lichte standplaats om de bladtekening mooi te houden.
•    Pas water geven als de kluit indroogt, Dracaena kan niet tegen een voetbad. 
•    Af en toe sproeien houdt het blad mooi en fris.
•    In de lente en zomer om de zes weken kamerplantenvoeding geven, in herfst en winter niet voeden. 
•    Dracaena kan niet tegen kou, laat de temperatuur niet onder de 10-13°C komen. 
 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...