De kerstshow en de voorbereiding

De kerstshow en de voorbereiding

Veel mensen gaan met veel plezier naar de kerstshows van GroenRijk. Daar stallen wij alle kerstartikelen -van kerstboom tot kerstdecoratie en kerstverlichting- op een sfeervolle manier uit in ons tuincentrum. Zo doe je de beste najaarsinspiratie op en weet je de leukste spullen aan te kopen om je huis mee te versieren.

TIP: zie de video onderaan de pagina!

Kerst? Dat begint voor ons al in januari! In augustus is het bij sommige winkels al zichtbaar dat de opbouw van de kerstshow is gestart, maar de voorbereidingen hiervan zijn groots. In januari en februari hebben wij namelijk de kerstinkopen voor de volgende Kerst gedaan. We doen onze inspiratie op bij de leveranciers en kerstbeurzen, wanneer we terug komen van het inkopen gaan we aan de slag met het ontwerpen van de kerstshow. We bedenken hoe de indeling van de ruimte er uit zal zien en welke hoofdthema’s dit jaar een rol gaan spelen in de kerstshow. Eenmaal bepaald worden er moodboards gemaakt met kleuren en materialen.

De kerstartikelen die in het buitenland worden gemaakt zijn ondertussen onderweg. Soms is een schip wel een maand onderweg om naar Nederland te komen. Ook dat is een reden om er vroeg bij te zijn. Als het drukke voorjaar voorbij is, dan staat Kerst weer op de agenda.

Uitwerking
Eind augustus beginnen we met het opruimen van de tuinmeubelen (op deze komt namelijk onze kerstshow). Hier zit een hoop geklus en sjouwwerk in. De bouwers beginnen dan met wanden te maken voor de show en eventuele andere decoratiestukken. Dit doen ze aan de hand van de uitgedachte plannen in januari. Wanneer de wanden zijn gemaakt worden ze op de juiste plekken gezet. Wanneer de wanden staan, kunnen deze behangen worden deze bijvoorbeeld van speciaal geselecteerd behang voorzien (die bij de sferen van de thema’s past) en worden de overige attributen beschilderd.

Pallets vol
Tegelijkertijd komen ook alle ingekochte kerstartikelen binnen. Denk hierbij aan meer dan 60 pallets aan artikelen, die allemaal uitgepakt, geprijsd en opgeruimd/ gedecoreerd moeten worden. Hier gaat dus ook een hoop tijd in zitten, de nieuwe spullen worden in het magazijn of bij de kassa uitgepakt, gestickerd en op karren gezet zodat ze in de kerstshow opgeruimd kunnen worden.

Wanneer alle artikelen op hun plek staan kunnen we beginnen met decoreren en etaleren, verlichting is hierbij heel belangrijk. Als alles uiteindelijk af is in -dat verschilt vaak- begin november, dan presenteren wij het met trots en hopen onze klanten een mooie winkelervaring te kunnen geven.

Video
In deze video legt onze collega Jennefer meer uit over het maken van de kerstshow:

 

 

 

 

 

 

 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...