Tips april

Tips april

Wil jij je tuin, balkon of kamerplanten mooi houden door het gehele jaar? GroenRijk weet wat er leeft! Elke maand van het jaar heeft zijn eigen handleiding, ook april. Wij hebben een aantal tips voor plant, mens en dier. Zo kan jij optimaal genieten van al het moois om je heen.


Nu je al best wat hebt gedaan met opruimen en planten, kan je denken aan de verdere inrichting van je tuin of balkon. Decoratie, tuinmeubelen, kleurrijke perkplanten en heerlijk geurende kruiden: voor iedereen is er wat te vinden. Het wordt weer warmer buiten, de zon schijnt weer dus het is weer genieten buiten.Balkon en terras
Maak het op het balkon of terras gezellig met zomerse spullen. Er is bij onze GroenRijk-vestigingen keuze genoeg om die ene kale muur, de balkonhanger of de sombere tuintafel op te vrolijken met fleurige artikelen. Zet bijvoorbeeld geurige Italiaanse kruiden in vrolijke potjes. Zo combineer je geur en kleur! En maak je het zowel voor het oog als voor de neus aantrekkelijk. Ook kun je denken aan diverse kaarsen op een dienblad, of een mooie tafelloper. 


Zomerbloeiers
Vanaf half april kun je je bij GroenRijk weer verlekkeren aan de zomerbloeiers. Met zomerbloeiers in je tuin is het alsof ineens de spotlichten zijn aangegaan. Het zaaien en opkweken hebben wij al voor je gedaan, dus die voorsprong heb je direct te pakken. Kies je eigen kleurenpalet en vul alle hoekjes, randjes, bakken en manden. Met krachtige potgrond en geregeld voeding boek je gegarandeerd succes. Even een ritje naar GroenRijk binnenkort?Water
Wie langer bloeiplezier wil hebben, moet regelmatig de uitgebloeide bloemen eruit knippen. Ook mag de plant niet te droog en niet te nat staan. Dit betekent water geven op de dagen dat het niet regent. Voorkom natte voeten door ervoor te zorgen dat het water onder in de pot goed weg kan lopen. Soms raakt het drainagegat verstopt met grond en wortels. Om dit op te lossen kan je gebruikmaken van hydrokorrels.

Gazon
Flink de verticuteerhark door je gazon. Het voelt niet zo liefdevol, maar dat is het wel. Het mos komt los en je gras haalt weer adem. Sleetse plekken door het harken of intensief gebruik? Een handje graszaad strooien zorgt dat je grasmat in een paar weken weer vol is. Verlaag de zuurgraad van je bodem dit voorjaar met kalk en vergeet ook niet bij te mesten. 


Bij GroenRijk is voor elk gazon een goede meststof beschikbaar. Het bodemleven komt op kracht en de gezonde grond geeft het gazon haar diepgroene kleurtje terug. Mest geeft voedingsstoffen aan het gras. Vergeet het ook niet te maaien. Want het klinkt tegenstrijdig, maar juist veel maaien maakt het gras voller. Het krijgt ook meer weerstand tegen onkruid. Vind je grasmaaien een zwaar karwei? Controleer de messen van je maaier. Een slijpbeurt is goed voor het resultaat en voor je humeur!
Heb je er nou helemaal geen vertrouwen meer in? Informeer bij de lokale GroenRijk-vesting eens naar graszoden.


Regen
Een beetje regen is fijn voor de tuin, maar we willen natuurlijk geen plassen. Afvoeren dus die nattigheid! Zorg dat je genoeg plantvakken hebt waar het water kan weglopen. Bijvoorbeeld langs de muur van het huis of parallel aan schutting. Het hoeft niet eens je terras in de weg te zitten. Hoe vaak loop je nou strak langs je huis of schutting?  Een andere oplossing voor het overvloedig regenwater is een regenton. Daarmee hou jij de regie over de hoeveelheid water in je tuin en je hebt direct water om je planten te geven. Een regenton met een kraantje is wel zo praktisch. 


 

 

Andere maanden
Januari - Februari - Maart - April - Mei - Juni - Juli - Augustus - September - Oktober - November - December

Onze tuincentra