Verschil kamer- en tuinhortensia

Verschil kamer- en tuinhortensia

De tuinhortensia heeft kou nodig en wordt buiten of in een koude kas gekweekt. In de winter laat hij z’n blad vallen en in het voorjaar bloeit de plant weer op. Die kou heeft een tuinhortensia ook nodig om weer volop te gaan bloeien. Een kamerhortensia komt in een warme kas tot bloei en voelt zich daarom prettiger bij een constant klimaat, zoals binnen in de woonkamer.

Doordat de hortensia voor buiten in het open veld of in een koude kas wordt gekweekt, is hij gewend aan een beetje kou. Hij is in het vroege voorjaar dan ook volop verkrijgbaar in onze tuincentra. Plant hem en geniet 's zomers van de kleurenpracht die de plant te bieden heeft.

Wist je dat je een kamerhortensia later ook in de tuin kan zetten? Als hij op een gegeven moment is uitgebloeid kan je dat doen. Doe hem dus niet weg wanneer hij is uitgebloeid, want hij heeft in de tuin nog een tweede leven. Hoe ? Plant hem in een mooi stukje tuin. Dit doe je het beste tussen april en augustus. Enkele tips over de standplaats: zet hem niet in de volle zon of in een kleine pot. 

Leuk weetje: de kleur van een hortensia kan veranderen. Heb je een blauwe hortensia in de kamer staan en plant je hem in de tuin? Misschien is wordt hij wel roze! Dit komt doordat de zuurgraad van de grond in de tuin vaak anders is dan de potgrond waar hij eerder in stond. Als je toch een blauwe hortensia wil hebben, dan kan je dit beïnvloeden door Pokon Hortensia Blauwmaker te gebruiken. Je koopt dat bij ons in het tuincentrum en maakt de zuurgraad van de grond geschikt voor blauwe bloemen.

 

Onze tuincentra