Vlijtig Liesje - verzorging

Vlijtig Liesje - verzorging

Heb je een wat beschaduwd stuk muur of schutting in je tuin of op je balkon waar je graag kleur wilt zien? Dan is deze wandhanger met New Guinea-vlijtig Liesjes precies wat je zoekt. Want met deze planten kan hij in zon en schaduw.

New Guinea-vlijtig Liesjes bloeien maar al te graag voor je. Daar hoef je maar weinig voor te doen. Of ze nu in hun wandhanger in de zon of in de schaduw hangen, zorg dat hun wortels nooit uitdrogen. Het water geven in de wandhanger is heel makkelijk (zie hierboven). Meestal is éénmaal per drie dagen water geven voldoende op wat beschaduwde plekken. Op een plek in de zon en tijdens warm, zonnig weer zul je wat vaker water moeten geven (één maal per twee dagen of zelfs dagelijks bij extreem warm weer).

Geef per gietbeurt ca. 1,5 liter water. Geef ze na een paar maanden (zie hierboven) bovendien eens per veertien dagen wat plantenvoeding in het gietwater. Dat hoeft pas als je ziet dat de blaadjes gaan vergelen. Dan is de mest in de potgrond namelijk opgebruikt door de planten en moet je zorgen dat ze voldoende nieuw voedsel krijgen. Geef dan perkplantenvoedsel (GroenRijk heeft dat voor je.) Maar het kan lang duren voor dat nodig is.

Uitgebloeide bloemen en lelijk geworden blad kun je het beste regelmatig verwijderen. Je New Guinea-vlijtig Liesjes bloeien dan nog beter door dan ze van nature al doen.

Onze tuincentra