Perenboompje - verzorging

Perenboompje - verzorging

Peren eten uit eigen tuin! Lekkerder en verser kan het niet! Met Patio-perenboompjes kun je zelfs peren plukken op je balkon of terras. Wie wil dat nu niet!? Perenboompjes bloeien bovendien prachtig en Patio-perenboompjes zijn een uitkomst voor wie weinig tuinruimte of zelfs helemaal geen tuin heeft. Het zijn echte miniatuurboompjes die heel langzaam groeien en op den duur maximaal 150 cm hoog worden. 

Zet je Patio-boompje liefst op een zonnige, enigszins beschutte plek. De boompjes verdragen iets schaduw, maar de vruchten rijpen het beste in de zon. Patio-perenboompjes zijn bladverliezend. Doordat de boompjes in pot zijn gekweekt, kun je ze nu met kweekpot en al in een sierpot zetten, maar je kunt de kluit ook uit de pot halen en je Patio-perenboompje in de volle grond van je tuin of in een grotere pot, bak, kuip of mand overplanten.

Patio-perenboompjes vragen lichtzure tot pH-neutrale, goed doorlaatbare, vruchtbare en vochthoudende grond. Laat de grond nooit helemaal uitdrogen. Alle Patio-perenboompjes die GroenRijk nu aanbiedt, bloeien in de periode april-mei. Mocht het tijdens de bloei gaan vriezen (late nachtvorst), bescherm het boompje daar dan tegen (bijv. tijdelijk met tuinvlies). Bevroren bloemen betekent: weinig of geen vruchten.

Geef je Patio-perenboompjes in het vroege voorjaar speciale kaliumrijke mest voor fruitbomen (ook gedroogde koemestkorrels zijn heel goed). GroenRijk heeft alles wat je voor de verzorging van je boompjes nodig zou kunnen hebben. Door de langzame groei hoeven Patio-perenboompjes niet of nauwelijks te worden gesnoeid. Wil je wel snoeien of wil je de vorm van je boompje iets corrigeren, dan kun je te lang uitgroeiende zijtakken van de takken in januari-maart wat inkorten.

Onze tuincentra