Hangplanten - verzorging

Hangplanten - verzorging

Verrassend en verstillend zorgen groene, bloeiende hangplanten voor speciale effecten op hoogtes waar je niet zo snel groen en bloemen verwacht. Ze worden jaarrond aangeboden. De meest bijzondere zijn Cissus, Columnea, Ceropegie woodii, Tradescantia, Rhipsalis, Asparagus, Aeschynanthus, Codonanthe, Hoya en Tillandsia.

Verzorgingstips

  • Groene, bloeiende hangplanten met dikke vlezige bladeren hebben naar verhouding minder water nodig dankzij hun succulente eigenschappen.  Andere soorten hebben – zo om de twee dagen – een beetje water nodig omdat de bladeren dunner en fragieler zijn.
  • De meeste bloeiende hangplanten vragen een warme, lichte standplaats, maar hangen het liefst niet in de felle zon. Vuistregel: hoe meer bloemen de plant draagt, hoe groter de lichtbehoefte en hoe lichter/bonter het blad hoe groter de lichtbehoefte. 
  • Geef de planten regelmatig, niet te koud, water. De potkluit mag niet uitdrogen, maar ook geen voetbad krijgen. Het blad van hangplanten met blad regelmatig sproeien met lauw water, de bloemen niet besproeien. 
  • Om de plant lang goed te houden is 1 x per 2 tot 4 weken plantenvoeding gewenst. Uitgebloeide bloemen en oud blad verwijderen en de ranken terugsnoeien wanneer die te lang zijn geworden. Bloeiende hangplanten zijn alleen voor decoratie en niet voor consumptie. 


Onze tuincentra