Hortensia - verzorging

Hortensia - verzorging

Juli is de maand dat de bloei van de hortensia’s zijn hoogtepunt bereikt en tuinliefhebbers kunnen dan hun geluk niet op.

De botanische naam, Hydrangea verwijst naar het drinkgedrag van de hortensia. Hydro betekent namelijk water en daar is de plant dol op. Je ziet meteen wanneer een hortensia dorst heeft. Hij staat er dan slapjes bij, maar na een stevige slok water knapt ie snel weer op. Hortensiabloemen zijn mooi tot in de winter. In knop zijn ze frisgroen en eenmaal open tonen ze hun kleuren. Laat de uitgebloeide bloemen aan de plant, want bedekt met een laagje rijp zijn het de juwelen van de wintertuin.

Verzorgingstips hortensia's op een rijtje

  • Voorjaar: Plant je hortensia in een pot of grond
  • Zomer & herfst: geef je hortensia's veel water, daar houden ze van. Geef tijdens de bloeiperiode een keer of drie wat extra hortensiavoeding.
  • Winter: Dek je hortensia's in pot af of verplaats je pot in de schuur. Hortensia’s in volle grond kunnen tot -25 graden vorst zonder hulp overleven.


Zet de kamerhortensia op een lichte plek. Op kamertemperatuur, maar niet in het felle zonlicht, op de tocht of bij de verwarming. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft. Een of twee keer per week een dompelbad doet erg goed. Geef ook elke maand potplantenvoeding, naar aanwijzingen op de verpakking. Omdat de hortensia zo veel bloeit, heeft hij veel meststoffen nodig.

 

Onze tuincentra