Voeding huisdieren

Voeding huisdieren

Goede voeding is niet alleen van levensbelang voor kat en hond. Een uitgebalanceerd voedingspatroon voor je huisdier is ook een must voor een gezond gebit, een stralende vacht en sterke spieren. GroenRijk heeft voor elk type huisdier de juiste hapjes in huis.

Huid, gebit en spieren
Honden en katten worden – net als mensen – steeds ouder. De groep oudere huisdieren groeit en groeit. En dat heeft alles te maken met de steeds beter wordende voeding. Met de juiste voedingsstoffen zoals eiwitten en koolhydraten, die zorgen voor het opbouwen, herstellen en in stand houden van gezonde spiermassa en weefsel. Eiwitten zorgen daarnaast ook voor een gezonde huid. Voor katten in het bijzonder geldt dat ze dierlijk weefsel in hun voedsel écht nodig hebben, omdat hun stofwisseling specifiek daarop is afgestemd. Ook vitaminen en mineralen in een uitgekiende samenstelling houden de gezondheid van je huisdier in stand.

Een schoon gebit
Diervoer is er in alle soorten en maten. Zo hebben praktisch alle merken zowel droog als nat voer in het assortiment. Eigenlijk is een combinatie van deze twee soorten het beste. Nat voer zorgt voor extra vocht, droge brokken zijn goed voor het gebit. Droge brokken reinigen als het ware de tanden en kiezen van honden en katten.

Teveel eten
Het liefst eten honden, maar vooral katten, lekker veel. Vaak hebben ze geen natuurlijke rem en eten ze als ze de kans krijgen veel meer dan nodig is. Het is jouw taak als baasje om dat in de hand te houden. De hoeveelheid voeding die je huisdier nodig heeft, hangt af van de grootte van het dier en van zijn aanleg om dik te worden. Weeg je huisdier en stem daarop de porties voeding af. Onze specialisten bij GroenRijk kunnen je hierover adviseren.

Verwennerij
Hoe zit het met verwennerijtjes: stukjes kaas, een restje kip, andere lekkere restjes? Eigenlijk moet je dit niet doen, het is vaak te zwaar en te vet voor huisdieren. Beter is het om voor bijvoorbeeld kattensnoepjes of knaagsticks te kiezen. En altijd geldt: houdt het gewicht van je dier goed in de gaten! GroenRijk heeft alles in huis om jouw huisdier op en top gezond te houden. We verkopen merken zoals Whiskas, Royal Canin, Gourmet, Pedigree, Eukaneuba, Sheba en KiteKat. Onze deskundigen kunnen je adviseren over het perfecte eetpatroon voor jouw viervoeter.


Meer informatie katten

Meer informatie honden

Meer informatie vissen

 

Onze tuincentra