Anthurium op water

Anthurium op water

Planten op water laten groeien is op dit moment super hip! Met de Anthurium op water heb je een prachtige eyecatcher in huis. Bovendien is het de oplossing voor mensen zonder groene vingers. De Anthurium is bij uitstek geschikt voor deze trend.

Konni vertelt je in deze video hoe je deze prachtige plant in een glazen vaas ´plant´. Het is gemakkelijker dan je denkt! Onder het filmpje hebben we het nog even puntsgewijs opgeschreven.

Creëer je eigen Anthurium op water

- Neem de Anthurium uit de pot en verwijder voorzichtig de loszittende aarde van de kluit

- Spoel nu de wortels helemaal schoon onder een lauwwarme kraan. Zorg wel dat je het water met de aarde niet door het gootsteenputje spoelt maar het ophangt in een emmer. Dat voorkomt verstopping.

- Zet nu de Anthurium in een vaas, pot of cilinder van helder glas en vul deze met mineraalwater tot aan het punt waar de wortels overgaan in blad. Het gebruik van mineraalwater voorkomt kalkaanslag in de vaas en geeft de plant nog eens extra voeding. Let er wel op dat de plant niet te diep in het water staat.

- Zet je eigen creatie nu op een mooie plek in de halfschaduw en geniet ervan. Niet alleen de bloemen hebben prachtige kleuren, de wortels van de Anthurium zijn het waard om niet meer te verstoppen.

Onze tuincentra