Hoe plant je een Kadoboompje?

Hoe plant je een Kadoboompje?

Wat leuk, je hebt een Kadoboompje of een Terrasboompje ontvangen! Maar hoe plant je dit boompje nu eigenlijk? Hieronder staat het stappenplan±

Stap 1: voorbereiden van de boom
Haal de pot voorzichtig van de boom af. Als wortels door de pot zijn gegroeid mag je deze lostrekken of afknippen. Zorg dat de kluit van het boompje licht vochtig is.

Stap 2: voorbereiden van de plantplaats

Planten in een pot:
Als je de boom in een pot wilt zetten zorg dan altijd dat de pot een minimale diameter heeft van circa 30cm. De hoogte van pot moet minimaal 25cm zijn. Zo is de inhoud van de pot voldoende groot dat het boompje zich kan ontwikkelen. Bij een te kleine pot heb je ook snel last van uitdroging.

Planten in de tuin: Als je de boom in de tuin (volle grond) gaat planten dien je een gat te maken van minimaal 1,5 keer zo groot als de kluit. In dit geval dus een plant-gat met een minimale diameter van 30cm en een diepte van 26cm.

Stap 3: Het planten van de boom

Planten in een pot:
Gebruik alleen goed waterdoorlatende potgrond om de boom in te planten. Onder in pot kun je een laagje hydrocultuurkorrels doen, dat zorgt ervoor dat het overtollige water goed wegloopt uit de grond. Druk de grond om de kluit van de boom goed aan. Plant de boom niet dieper in de grond dan de kluithoogte. De boom moet even diep geplant worden als dat hij in de pot heeft gestaan. Er mag maximaal 2cm grond bovenop de kluit liggen!

Planten in de tuin: Leg een klein laagje goed waterdoorlatende potgrond in het plant-gat. Zet de boom recht in het plant-gat en vul de randen op met een mix van potgrond en je eigen grond. Druk de grond goed aan zodat de boom stevig in de grond staat. Plant de boom niet dieper in de grond dan de kluithoogte. De boom moet even diep geplant worden als dat hij in de pot heeft gestaan. Er mag maximaal 2cm grond bovenop de kluit liggen!

Stap 4: Bemesten
In de kluit van de boom zit bij levering voldoende bemesting voor de eerste 6 maanden. De voedingskorrels in de kluit laten hun voedingsstoffen langzaam vrij komen. Na 6 maanden kun je de boom bemesten met Plantacote. Plantacote is een langzaam vrijkomende NPK meststof geschikt voor alle soorten boompjes. Plantacote strooi je éénmaal per 6 maanden. Bloemenpracht door Plantacote voedingskracht!

Al onze bomen zijn lokaal en duurzaam gekweekt. Door het planten van deze boom zorgt u samen met ons dat de wereld weer een klein stukje groener èn gezonder wordt!

Onze tuincentra