Luchtzuiverende planten

Luchtzuiverende planten

Kamerplanten zijn de groenmaker van je huis. Ze zijn de ideale vorm van decoratie en maken het extra gezellig. Wat niet iedereen weet, is dat ze ook de lucht gezonder maken.  Vraag in ons tuincentrum naar luchtzuiverende planten of naar de Air So Pure-serie, want ook GroenRijk biedt een uitgebreid assortiment. Kom jij in ons tuincentrum ideeën opdoen? Hier alvast wat informatie.
 

De lucht in ons huis is vaak van slechte kwaliteit. Deze is vaak te droog of wordt bedorven door stoffen uit computers, de verwarmingsinstallatie of onszelf. In de winter, wanneer de ramen vaak zijn gesloten, adem je deze slechte lucht dan voor langere tijd in. Met planten kan je hier een grote verbetering in aanbrengen. We benoemen een paar toppers op dit gebied. Vooropgesteld: alle planten en bomen produceren zuurstof en/of absorberen slechte stoffen uit de lucht, maar sommige planten hebben wat speciaals.
 

 

 


Voorbeeld 1: Air So Pure
De planten uit de Air So Pure-serie zijn speciaal gekweekt en geselecteerd om schadelijke gassen te neutraliseren, de luchtvochtigheid te verbeteren en zo veel mogelijk CO2 om te zetten naar zuurstof. Je hebt verschillende soorten met dit label: denk bijvoorbeeld aan een varen, een lepelplant of hangplant.

Voorbeeld 2: Kamerhortensia
Een kleurrijk voorbeeld op dit onderwerp is de kamerhortensia. Uit onderzoek blijkt dat deze plant sterk bijdraagt aan een gezond binnenklimaat. Heb je last van hoofdpijn, droge ogen of een droge huid? Dan zou dit kunnen komen door een te droge lucht. Door de vochtregulerende werking helpt deze hortensia om je prettiger te voelen in je eigen huis. En dat op een sierlijke manier!

Voorbeeld 3: Areca-palm
De Areca-palm is een sterk voorbeeld van een zuiverende plant. Hij staat erom bekend dat hij vervuilde lucht zuivert door de ongewenste deeltjes eruit te filteren. De Areca-palm zal met name gasvormige stoffen zoals xyleen en tolueen, benzeen en formaldehyde uit de lucht wegzuiveren. Slechte lucht? Deze plant leeft van de onzuivere lucht. Hij neemt de stofjes op en zet dit om in een bouwstof voor zichzelf. Deze kan je maar beter thuis hebben! 
 

 

 

 

 

 

Onze tuincentra