Potgrond en Tuinaarde

 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 10 van 10 producten
Vergelijk (0)

GroenRijk biedt een uitgebreid assortiment aan grond aan in het tuincentrum. Voor verschillende doeleinden kunnen wij specialistische grond bieden. Welk type heb jij nodig? Je kan altijd advies vragen aan een van onze werknemers. 

Tip: kijk hier ook voor informatie over voeding en meststoffen

Moestuingrond
GroenRijk moestuingrond bio is geschikt voor universeel gebruik in de moestuin. De grond bevat uitsluitend 100% natuurlijke en hoogwaardige grondstoffen zoals turfstrooisel, houtvezel en biologische plantenvoeding. Deze biologische moestuingrond geeft planten de beste voedingsstoffen die ze nodig hebben voor een gezonde groei. Er zit voldoende voeding in voor ca. 100 dagen.

Potgrond kamerplanten
GroenRijk potgrond kamerplanten is geschikt voor alle kamerplanten, dus zowel voor bloeiende als voor groene planten. De potgrond bevat uitsluitend hoogwaardige grondstoffen zoals tuinturf, grove turfbrokjes en turfstrooisel. Aan deze kamerplanten potgrond is voeding toegevoegd, waardoor planten de beste voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben voor een gezonde groei. Er zit voldoende voeding in voor
ca. 180 dagen.Tuinturf

GroenRijk tuinturf heeft een lage pH-waarde (zuurgraad), waardoor het uitermate geschikt is voor o.a. heide, azalea’s, rhododendrons en hortensia’s. Tuinturf is een product waarmee je de structuur van de grond in je border kunt verbeteren. Het neemt water beter op en houdt het vocht langer vast. Tevens verhoogt deze tuinturf het gehalte aan organische stof. Er zit voldoende voeding in voor ca. 100 dagen.
 

Terras- en kuipplantengrond
GroenRijk potgrond terras- en balkonplanten is geschikt voor alle eenjarige zomerbloeiers in potten, bloembakken en hanging baskets. De potgrond bevat uitsluitend hoogwaardige grondstoffen, zoals tuinturf, turfstrooisel en plantenvoeding. Bovendien is er extra TerraCottem en houtvezel toegevoegd. TerraCottem zorgt ervoor dat water en voedingstoffen beter worden vastgehouden. Hierdoor hoef je minder vaak water te geven. Houtvezel maakt de grond luchtiger, waardoor de wortels zich beter kunnen ontwikkelen. Aan deze potgrond terras- en balkonplanten is Pokon voeding toegevoegd, waardoor planten de beste voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben voor een gezonde groei. Er zit voldoende voeding in voor ca. 180 dagen. 

Tuincompost bio
GroenRijk bemeste tuincompost bio is samengesteld uit grondstoffen die rijk zijn aan organische stof zoals tuinturf en compost. De organische stof zorgt ervoor dat wortels van planten goed kunnen ontwikkelen. De compost is geschikt voor structuurverbetering en ophogen van de tuin. Er zit voldoende voeding in voor ca. 100 dagen. 

Franse decorschors
GroenRijk boomschors excellent is geschikt als bodembedekker in borders en voor de aanleg van paden in de tuin. Deze boomschors werkt bovendien vochtregulerend, waardoor de grond minder snel uit zal drogen. De boomschors is gemaakt van zeedennen uit het Middellandse Zeegebied. GroenRijk boomschors excellent is stevig van structuur waardoor het langer mee gaat dan standaard boomschors. De inhoud van deze zak is voldoende voor ca. 2 m2. 

Tuinaarde
GroenRijk tuinaarde is samengesteld uit grondstoffen die rijk zijn aan organische stof, zoals tuinturf en compost. Gebruik deze grond alleen voor het ophogen en egaliseren van de tuin. Zet planten nooit rechtstreeks in tuinaarde. Gebruik voor het oppotten van planten GroenRijk potgrond universeel. Bij het aanplanten van tuinplanten gebruik je GroenRijk aanplantgrond voor tuinplanten.  

Aanplantgrond 
GroenRijk aanplantgrond is geschikt voor het aanplanten van vaste planten. De grond bevat uitsluitend hoogwaardige grondstoffen zoals tuinturf, turfstrooisel, gecomposteerd beukenblad, kalk en TerraCottem. Het gecomposteerde beukenblad zorgt voor extra bodemleven en TerraCottem houdt vocht en voeding beter vast. Er zit voldoende voeding in voor ca. 60 dagen.  
 

Tuingrond
GroenRijk bemeste tuingrond is een organisch bodemverbeterend middel op basis van tuinturf en groencompost. Zuurgraad: pH (water) 5,8 - 6,5. GroenRijk bemeste tuingrond is bij uitstek geschikt voor het egaliseren en ophogen van uw tuin. Bij (zware) klei- en zandgrond is GroenRijk tuingrond geschikt om de bodemstructuur te verbeteren. Door de uitgebalanceerde structuur wordt het bodemleven verbeterd. Het bacterieleven draagt er zorgt voor dat ook de water- en luchthuishouding optimaal blijft. GroenRijk bemeste tuingrond is niet geschikt voor het planten in potten en bakken. Gebruik hiervoor GroenRijk potgrond.

Hydrokorrels
Hydrokorrels zijn geschikt voor hydrocultuur en als drainagelaag onderin bloempotten en plantenbakken. Hydrokorrels zorgen ervoor dat planten goed groeien en geven de wortels houvast. Breng daarom, voordat je een pot gaat vullen met potgrond, altijd eerst een laagje hydrokorrels aan onderin de pot. Afhankelijk van de grootte van de pot kan een laagje van 3-6 cm op de bodem worden gebruikt. Een dergelijke laag zorgt voor een betere waterhuishouding in de pot. En daardoor kan de plant beter groeien. Voor zowel binnen- als buitenpotten kun je ervoor kiezen om een laag hydrokorrels op de potgrond te strooien. Dit heeft een decoratief effect en zorgt er bovendien voor dat de bovenste laag van de potgrond minder snel uitdroogt. hydrokorrels zijn gemaakt van gebakken klei.

Potgrond universeel
GroenRijk potgrond universeel is geschikt voor alle buiten- en kamerplanten in bloempotten en plantenbakken. De hoofdbestanddelen zorgen voor een goede mix waarin planten zich goed kunnen ontwikkelen. De potgrond bevat uitsluitend hoogwaardige grondstoffen zoals turfstrooisel, tuinturf, kalk en houtvezel. Er zit voldoende voeding in voor ca. 60 dagen.

Vijverplantaarde
GroenRijk vijverplantaarde is speciaal ontwikkeld voor jouw waterplanten en wordt aanbevolen door onze waterplantenleveranciers. De unieke mix van bestanddelen garandeert een optimale watercirculatie die verzuring tegengaat. Daarnaast zorgt de GroenRijk vijverplantaarde voor een sublieme groei en bloei, van wortel tot plant. GroenRijk vijverplantaarde is samengesteld om een krachtige groei van waterlelies en alle soorten moeras- en oeverplanten te bewerkstelligen. Door de organische voedingsstoffen en uitgekiende hoeveelheid spoorelementen, werkt de mix voor lange tijd. De losse structuur van GroenRijk vijverplantaarde stimuleert de zuurstofcirculatie in de vijverbodem, wat de kwaliteit van het vijverwater ten goede komt. Het biologisch evenwicht in de vijver is afhankelijk van een goede kwaliteit vijverbodem.Grond bij GroenRijk

 

 • Potgrond
 • Tuinaarde
 • Orchideegrond
 • Aanplantgrond
 • Cactusgrond
 • Moestuingrond
 • Terras- en tuinplantgrond
 • Bonsaigrond
 • Anthuriumgrond
 • Palmengrond
 • Tuinturf
 • Vijverplantaarde