Regentonnen

Een regenton is een handige aanvulling op iedere tuin. Dankzij de moderne uitstraling van onze regentonnen passen ze gegarandeerd in jouw tuin. Maak op een efficiënte en duurzame manier gebruik van regenwater en bespaar kosten. Bekijk het aanbod van GroenRijk eenvoudig online en ontdek wat een ton voor jouw tuin kan betekenen.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten
Vergelijk (0)

De voordelen van een regenton voor jouw huishouden

Een regenton in de tuin klinkt misschien als een ouderwets idee. Maar juist nu heeft een regenton veel belangrijke voordelen. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rijtje:

  • een regenton slaat regenwater op dat je tijdens droge periodes handig kunt gebruiken;

  • regenwater bevat weinig kalk en is daardoor uitstekend geschikt om er ramen of auto’s mee te wassen;

  • regenwater heeft de perfecte temperatuur voor je bloemen en planten;

  • je bespaart veel geld op je waterrekening;

  • je bent duurzaam bezig. Door regenwater te hergebruiken, haal je immers minder kostbaar drinkwater uit de kraan;

  • als het heel hard en vaak regent, heeft de grond soms moeite om al het water op te vangen. Met een regenton ontlast je het riool en voorkom je wateroverlast.

Genoeg redenen dus om een regenton in je eigen tuin neer te zetten! Steeds meer gemeentes verstrekken ook subsidie wanneer je regenwater opvangt. Dit scheelt weer in de kosten voor de aanschaf van een regenton. 

Regentonnen bij GroenRijk

Een regenton die bij jou in de tuin past

Misschien ben je al wel overtuigd van het nut van een regenton, maar weet je niet zo goed of zo’n ton wel bij jou in de tuin past. Gelukkig komen er steeds meer soorten regentonnen op de markt met een trendy design. Geen grote, ouderwetse, houten regenton dus, maar een stijlvolle regenton van kunststof. Kunststof is ook een veel beter materiaal dan hout, aangezien hout kan krimpen wanneer de ton leeg komt te staan. Als gevolg kan je regenton een volgende keer gaan lekken. Kunststof regentonnen zijn duurzaam en komen in een grote verscheidenheid aan kleuren. Een groene regenton gaat vanwege zijn natuurlijke kleur helemaal op in de tuin, terwijl een grijze of zwarte ton juist voor een mooi contrast zorgt. 

Onmisbare onderdelen van jouw regenton

Wanneer je een regenton wilt aanschaffen, is het belangrijk om ook aan een aantal andere zaken te denken. Met een handige standaard maak je het makkelijker om een gieter met het regenwater uit je regenton te vullen. Ook een aansluitset levert je veel voordelen op. Zo ben je namelijk ook in staat regenwater op te vangen dat van de dakgoot afkomstig is. Bekijk ons gehele aanbod regentonnen en bijbehorende accessoires online of bezoek een van onze tuincentra.