Klimplanten

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 5 van 5 producten
Vergelijk (0)

Klimplanten in jouw tuin

Fleur een saaie schutting, muur, overkapping of zelfs een carport op door een aantal prachtige klimplanten te kopen. Klimplanten zijn planten die graag tegen voorwerpen of randen aangroeien en deze gebruiken om zo hoog mogelijk te komen. De bekendste klimplant is klimop, een simpele maar elegante klimplant die snel groeit. Als je echter graag saaie vlakken in jouw tuin wil laten begroeien door klimplanten is het aanbod enorm; neem bijvoorbeeld de prachtige blauwe regen, de clematis of zelfs weelderige klimrozen die jouw tuin een sprookjesachtige en romantische uitstraling geven. Bij de tuincentra van GroenRijk vind je gegarandeerd het perfecte product voor jou!

Klimplanten in prachtige kleuren

Klimplanten zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten die je je maar kan bedenken. Hoewel er verschillende soorten klimplanten zijn met prachtige groene bladeren die een simpele schutting in een oogwenk in een prachtige heg kunnen veranderen, geven veel tuinliefhebbers de voorkeur aan een bloeiende klimplant. Ook deze soorten lopen sterk uiteen en bieden zo voor elke tuineigenaar wel een uitkomst.

Ben je op zoek naar een echte eyecatcher en wil je jouw tuin graag een mysterieuze en sprookjesachtige uitstraling geven? Dan is de Wisteria (ook wel bekend als de blauwe regen) met zijn prachtige paarse hangende bloementrossen dé klimplant voor jou. Creëer met de witte variant van deze klimplant juist een zomerachtige en zwoele sfeer.

Geniet je vooral van veel verschillende kleuren en kijk je graag naar prachtige bloemen? Kies dan zeker voor de bosrank (ook wel clematis genoemd). Deze klimplant produceert veel mooie grote bloemen en bestaat in veel verschillende vormen en kleuren. Wil je graag felle kleuren maar iets subtielere bloemen? Kies dan voor kamperfoelie, met prachtige oranjerode bloemen met een exotische vorm.

Voor tuiniers met een voorliefde voor rozen en een romantische en liefdevolle sfeer zijn klimrozen uiteraard de ideale klimplant. Klimrozen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en zien er prachtig uit als je ze over een tuinboog of overkapping laat groeien. Let op: net zoals normale rozen beschikken klimrozen over doorns. Heb je liever iets minimalistisch, zonder bloemen? Bekijk dan de hedera, die het hele jaar zijn prachtige diepgroene blaadjes behoudt.

Bloeiperiode van klimplanten

Net zoals de meeste bloeiende planten bloeien klimplanten niet het hele jaar. Ook beginnen veel klimplanten pas veel later na het aanplanten voor het eerst met bloeien. Wisteria bloeit bijvoorbeeld van mei tot juni, terwijl de meeste clematissoorten wat eerder in het jaar beginnen en kamperfoelie juist wat later. Van juni tot juli is het de bloeitijd van de klimroos. Wie graag zo lang mogelijk van de prachtig bloeiende klimplanten wil genieten is het dus slim om voor een combinatie van verschillende soorten te kiezen die elkaar aanvullen. Kijk hieronder voor een overzichtelijk schema van alle verschillende bloeitijden:

  • Clematis (montana): april tot juni
  • Wisteria (blauwe regen): mei tot juni
  • Klimroos: juni tot juli
  • Kamperfoelie: juni tot september
  • Clematis (Nelly Moser): mei tot juni, soms ook juli tot september
  • Hedera: bloeit niet

Vruchten aan jouw klimplant

Voor extra veel plezier van jouw klimplanten kun je voor klimplanten kiezen die vruchten produceren. De bekendste soort is wel de passiebloem; een plant die niet alleen vrolijk uitziende en smakelijke vruchtjes, maar ook prachtige bloemen produceert. Voor vruchtvorming heeft deze plant wel behoefte aan kruisbestuiving. Als je wil genieten van de vrolijke oranje vruchten van de passiebloem is het dus slim om twee planten aan te schaffen.

Daarnaast is een klimdruif ook een optie; deze plant ziet er  vanwege de weelderige druiventrossen erg mooi uit als begroeiing over een overkapping, veranda of eventueel een carport. Wist je bovendien dat de kiwiplant een klimplant is, en deze ook nog eens prima gedijt in Nederland? De vruchten zitten boordevol vitamine C en geven een luxueuze en tropische look aan jouw tuin. Kiwi’s planten zich ook voort door middel van kruisbestuiving, dus voor vruchtvorming is het aanschaffen van zowel een mannelijke als een vrouwelijke plant een must.

Klimplanten bij GroenRijk

Zoals je ziet zijn er zoveel verschillende klimplanten om uit te kiezen, dat je met het ruime aanbod van GroenRijk gegarandeerd goed zit. Kies jij voor een weelderige Wisteria, of toch een elegante Hedera? Wat je ook zoekt, GroenRijk heeft het allemaal voor je klaarstaan in de verschillende filialen. Kom op bezoek en laat je verrassen door het uitgebreide assortiment. Bij vragen staan onze medewerkers altijd voor jou klaar. Bovendien zijn wij altijd telefonisch bereikbaar. Kom nu snel naar GroenRijk!