Fruitplanten

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 5 van 5 producten
Vergelijk (0)

Fruitplanten

GroenRijk heeft in de verschillende filialen, verspreid door heel Nederland, een uitgebreid assortiment aan fruitplanten voor iedereen die graag uit eigen tuin wil proeven. Vooral kinderen genieten enorm van het zelf plukken en eten van jouw zelfgekweekte fruit. Geniet extra veel van jouw prachtige tuin met de klimplanten van GroenRijk! Vragen? Onze medewerkers in het groencentrum staan je graag te woord.

Fruitplant kopen?

Voor veel tuineigenaren is het een ware droom om te kunnen genieten van fruitplanten waar elk jaar heerlijk fruit aan groeit. Hoewel Nederland soms bar en koud lijkt en daardoor ongeschikt voor het verbouwen van vruchten, is er toch een hele hoop mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van overheerlijke blauwe bessen? Misschien sappige zoete frambozen, of zelfs een kiwiplant in de tuin? GroenRijk biedt tuineigenaren alles wat ze nodig hebben voor een prachtige tuin die letterlijk en figuurlijk vruchten afwerpt.

Eetbare bessen voor in jouw tuin!

Van blauwe bessen tot rode bessen, van witte bessen tot zwarte bessen… tuincentrum GroenRijk heeft voor elke tuinier de beste bessenfruitplant in het assortiment! Bessen aanplanten doe je het best in het najaar, van oktober tot begin december. Dit is omdat de grond dan vaak vochtig en nog relatief warm is, waardoor de fruitplant grote kans op wortelvorming heeft. Geef de bessenplant na het planten veel water, zodat de aarde goed om de wortels sluit.

GroenRijk verkoopt de volgende bessenplanten voor in jouw tuin:

  • Blauwe bes

Staat bekend om de vele gezondheidsvoordelen die consumptie van deze bes met zich meebrengt. Groeit vooral goed op veen- of zandgronden.

  • Rode bes

Staat ook wel bekend als aalbes. Ze hebben een heerlijke friszure smaak en zijn bovendien erg gezond. Dek de bessenplant in de tuin goed af, aangezien veel vogels ook dol zijn op deze vruchtjes.

  • Zwarte bes

Er wordt gezegd dat zwarte bessen je van veel pijntjes en kwaaltjes kunnen afhelpen. Ze zijn zeer geschikt om te verwerken tot bijvoorbeeld sap of jam. Bemest de zwarte bes goed voor een goed groeiende plant.

  • Gojibes

Vanwege de hoge voedingswaarde zijn gojibessen tot superfood verklaard. Meestal worden ze voor consumptie gedroogd. Plant de gojibessen in de volle zon en zorg voor een arme grond.

  • Roze bosbes

De roze bosbes ziet er vanwege de ongebruikelijke kleur prachtig en exotisch uit. Geef de roze bosbes genoeg water, maar zorg dat de plant in de winter droog blijft om bevriezing te voorkomen.

  • Witte bes

De witte bes is eigenlijk precies hetzelfde als de rode bes en de aalbes, met de kleur als enige verschil. Bemest de plant wat extra in het voorjaar.

  • Kruisbes

Kruisbessen smaken heerlijk en gedijen, in tegenstelling tot veel andere plantensoorten, goed in de halfschaduw. Plant de kruisbes in een niet te natte grond.

Druiven-, frambozen- en bramenfruitplanten

Naast alle kleinere bessensoorten zijn ook fruitplanten als druiven, frambozen en bramen erg populair. Dit komt doordat deze fruitsoorten gemakkelijk aangeplant kunnen worden en qua verzorging niet te veeleisend zijn. Plant druiven-, frambozen- en bramenplanten tussen oktober en april, maar zorg dat het niet vriest. Zorg voor een zonrijke positie, aangezien dat de kwaliteit van de vruchten verbetert. Druiven hebben een hekel aan te natte, te zware of te rijke grond en doen het liever met wat minder. Zorg dat je frambozen plant op een veengrond, aangezien die de beste voedingsstoffen bevat voor de framboos. Bramen zijn het minst kieskeurig van allemaal; die groeien bijna overal goed op.

Kiwifruitplanten

Wie dacht dat kiwi’s alleen maar gedijen in tropische temperaturen heeft het mis; ook in jouw tuin kun je een kiwiplant neerzetten! Kiwiplanten hebben regelmatig zeer lage temperaturen overleefd. Wel is het raadzaam ze te planten in een zonrijke omgeving. Kiwi’s zijn klimplanten, dus de aanwezigheid van een schutting, pergola of muurtje is essentieel. Zorg ook dat je genoeg ruimte hebt; bij veel kiwiplanten is kruisbestuiving nodig, waarvoor je dus niet één maar minstens twee kiwiplanten neer moet zetten. Plant kiwi’s in het voor- of najaar en snoei de planten regelmatig om vruchtvorming te stimuleren.

Fruitplanten bij GroenRijk

GroenRijk heeft een zeer uiteenlopend assortiment vruchtenplanten voor je klaarstaan in al haar tuincentra, en nodigt jou van harte uit om het hele assortiment te komen bekijken. Kijk hier voor alle informatie over vestigingen bij jou in de buurt. Heb je nog vragen? Onze medewerkers staan voor jou klaar en helpen jou met plezier op weg. Hopelijk tot ziens bij Tuincentrum GroenRijk!