Bodembedekkers

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 12 producten
Vergelijk (0)

Bodembedekkende planten vormen een levend groen tapijt in jouw tuin. Op plaatsen waar niet veel gelopen wordt, zijn ze een goed alternatief voor een gazon. En je hebt er niet veel omkijken naar, want ze geven onkruid geen kans en beschermen de grond tegen uitdrogen. Bij GroenRijk kan je terecht voor een divers aanbod.

Ontwerp
De eerste stap bij het planten van bodembedekkers is het maken van een ontwerp. Hoeveel grond wil je bedekken, hoe staat het met zon en schaduw? Gaat het om moeilijke grond, waar alleen onkruid wil groeien, dan heb je het meest aan één sterke soort, zoals bijvoorbeeld klimop. Is de aarde vruchtbaar, dan kan je de nadruk leggen op de sierwaarde en spelen met kleur, hoogte en structuur.

Planten
Maak eerst de grond vrij van onkruid. Verbeter, indien nodig, de structuur van de grond met compost of gedroogde koemest. Plant nu de bodembedekkers in plantgaten die groot genoeg zijn voor de uitgespreide wortels en houd de aanbevolen tussenafstanden aan. Na het planten egaliseer je de grond tussen de planten met een hark en geef je water. Het eerste jaar zal het nodig zijn regelmatig te wieden. Op het plantenetiket vind je altijd symbooltjes die aangeven of de plant een liefhebber is van zon, schaduw of halfschaduw.In de zon
Bodembedekkende planten die van een zonnige plek houden, zijn ondermeer phlox soorten, zoals phlox subulata en phlox douglasii, kattenkruid (nepeta), sedum en de roos ‘The Fairy’.

In de schaduw
Tot de bodembedekkers die met minder zon genoegen nemen, behoort het bekende maartse viooltje (viola odorata). De bloementjes verspreiden in het vroege voorjaar een heerlijke geur. Andere bloeiende bodembedekkers voor de (half)schaduw zijn vrouwenmantel, vinca, hedera, houttuynia en euonymus-soorten.

Meer weten?
Vraag onze groenspecialisten in het tuincentrum gerust alles wat je nog meer over bodembedekkers wilt weten. Ze helpen je graag met handige tips en goede raad. Want de keuze in bodembedekkers is inspirerend groot!

Het is ook mogelijk om de bodem te bedekken met ander (natuurlijk) materiaal. Kijk hiervoor naar dit filmpje:
 

 


Onze vestigingen hebben elk hun eigen grootte en specialiteiten. Niet elke productgroep is bij elke winkel verkrijgbaar. Ben je specifiek naar iets op zoek? Je kan altijd even contact opnemen met jouw dichtstbijzijnde vestiging.