Zo verzorg je een Strelitzia!

Zo verzorg je een Strelitzia!

Een Strelitzia Nicolai om precies te zijn, wordt ook Paradijsvogelplant genoemd omdat de bloem de vorm heeft van een vogel. Als de Nicolai variant bloeit, wat vrij zeldzaam is, krijgt hij een witte bloem. Echt een feestje voor het oog.

Standplaats
Strelitzia heeft veel licht nodig.

Water geven
Je Strelitzia houdt van veel water. Geef een keer in de week een flinke plons. Na een week moet dat helemaal op zijn, want de wortels mogen niet in het water blijven staan. Richting de winter geef je nog steeds een keer per week water, maar verminder je de hoeveelheid per keer. Dan mag de grond af en toe even goed droog zijn. Je bevordert daarmee de kans op bloei in de lente.

Plantenvoeding
De komende tijd is plantenvoeding niet nodig. GroenRijk laat haar planten immers nooit hongerig de deur uit gaan. Normaalgesproken zou je je Strelizia na zes tot acht weken kunnen bijvoeden. Het wordt echter eerst herfst en winter en in die periode raakt de plant juist uit zijn doen van voeding. In het voorjaar geef je met voeding het startsein voor een rijk groeiseizoen. Zorg dus wel dat je het in huis hebt.

Snoeien
Strelizia’s hoeven niet gesnoeid te worden.

Aandachtspunt
In ons klimaat zal een Strelitzia niet zo snel bloeien. Pas als hij zo’n 2,5 meter heeft bereikt is er kans op bloei. Twijfel dus niet aan je groene vingers, we zitten gewoon te ver weg van de evenaar. Het kan wél en als het je lukt vinden we het erg leuk om er een fotootje van te ontvangen.

 

 

Onze tuincentra