De “verlichte”Amaryllis

De “verlichte”Amaryllis

Kijktip: zie video onderaan de pagina!

Een groot glas met een bloeiende Amaryllis en lichtjes in je kamer, hoe gezellig is dat? Het leukste is dat je deze eyecatcher nog makkelijk zelf kan maken ook. 

Wat heb je nodig….
- Een groot glas, bijvoorbeeld deze melkbus
- Een Amaryllisbol
- Een stuk dun touw, wikkeldraad of dun lint
- Vers platmos
- Kunstsneeuw ( poeder)
- Een korte lichterketting voor buiten met batterijen
- En decoratiemateriaal als dennenappels, kerstballen, takken en of grassen.

Samen aan de slag
We wikkelen de bol van de Amaryllis in een stuk mos en fixeer het mos met touw, lint of draad. Laten wel de bloemknop onbedekt. Op de boden van de vaas strooien we met een duimdikke laag nepsneeuw en in het midden maken we een “nestje” van het resterende mos en zetten er de Amaryllis in. 

Nu komt eigenlijk het leukste deel van de klus. We decoreren de vaas met kerstballen, dennenappels en bijvoorbeeld takjes of stenen die we tijdens een boswandeling verzameld hebben. Laat je creativiteit lekker de vrije loop. Niets is te gek. Een bloemist gebruikt immers ook zijn voorstellingvermogen. 

De  lichterketting draperen we losjes door de vaas De houder van de batterijen blijven over de opening aan de buiten kant hangen zodat we makkelijk bij de schakelaar kunnen. 
Een paar kleine takjes of grassen in de vaas en lekker lange die uit de vaas steken maakt je creatie nog spannender. 

Als je de  Amaryllis een keer in week een beetje beneveld worden met water zal je zien hoe de knop zich langzaam een weg door de grassen, takken en verlichting zoekt. 

Veel creatief plezier met je eigen “verlichte” Amaryllis!

Groenspecialiste

Konni

Onze tuincentra