Groene uitjes

Het seizoen van de spectaculaire, gloedvolle tinten van verkleurende planten en bomen. Benut ze goed en plan uitstapjes naar groene locaties om te genieten en lekker buiten te zijn nu het nog kan. Op natte dagen bezoek je gewoon het 'binnengroen'.

Expositie Tuinen van Verf
Theo Lijdekkers is vermaard om zijn beeldende en kleurrijke weergave van bloemen, planten en natuurgezichten. De Groninger Zilverkamer biedt een overzicht van zijn meest recente grote werken onder de veelzeggende titel: Groninger Volkstuinen.

https://www.visitgroningen.nl/nl/doen/uitgaan/2461037611/expositie-tuinen-van-verfBieschbos Museumeiland
Op 18 juli 2016 is het Biesbosch MuseumEiland geopend voor het publiek. Het eiland is vergraven tot een ondiepe kreek omringd door een 'dijk' waar de mogelijkheid bestaat voor kinderen om te spelen en dammen te bouwen in de 'Biesbosch Beleving'. De kreek is zo gemodelleerd dat variaties in de waterstand tot merkbare verschillen in het park leiden. Mede hierdoor komt er een grote diversiteit aan waterminnende plantensoorten en fauna in het park.

http://biesboschmuseumeiland.nl

Kröller Möller-Museum
Een bezoek aan het Kröller-Müller Museum is een belevenis. Een ontdekkingstocht die al begint bij de entree van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het is een aanrader om het museumbezoek te combineren met een bezichtiging van het Jachthuis Sint Hubertus, het bezoekerscentrum met het Museonder, een picknick, wandeling of fietstocht.

https://krollermuller.nl/uniek-in-elk-seizoen  

 

Orchideeën Hoeve - in Luttelgeest
De Orchideeën Hoeve bestaat in september 100 jaar! Om dit te vieren staan in ons park de meest grappige, bijzondere, mooie en inspirerende planten, dieren en plekjes in de spotlight. Ben jij klaar om onze toppers te ontmoeten? Plan dan snel een bezoek aan de Orchideeën Hoeve en laat jouw reis langs de 'Top 100' beginnen.

https://www.orchideeenhoeve.nl/De Tuinen van Appeltern - in Appeltern
De Tuinen van Appeltern is het grootste tuininspiratiepark van Nederland. Niet alleen bieden wij je interessante informatie over tuinieren, tuinaanleg en tuintrends, wij bieden je ook een gezellig dagje uit. Je vindt er meer dan 200 voorbeeldtuinen, duizenden vaste planten en hebt horecagelegenheid om heerlijk wat te eten of drinken.

https://appeltern.nl/nl/


Botanische Tuinen - in Utrecht
De Utrechtse Botanische Tuinen zijn een onderdeel van de Universiteit Utrecht en liggen in het hart van het universitaire centrum De Uithof. De Tuinen, met een oppervlakte van 9 hectare, zijn aangelegd op en rondom het 19de-eeuwse Fort Hoofddijk. Hier vindt u de prachtige Rotstuin, de Evolutietuin, de (sub)tropische collecties in de Tropische Kassen, de Ontdektuin, een Bijenhotel en de Vogelhut. Fort Hoofddijk is van 1 maart tot 1 december dagelijks geopend voor het publiek en er worden regelmatig speciale activiteiten georganiseerd.

https://www.uu.nl/botanischetuinen/tuinen

Buitencentrum Boomkroonpad - in Drouwen
Bij Buitencentrum Boomkroonpad beginnen verschillende fiets- en wandelroutes door dit uitgestrekte gebied. Ook kun je in dit bezoekerscentrum terecht voor allerlei activiteiten, een presentatie over het bosleven en een winkel met leuke spullen. Wil je het bos eens vanuit een ander perspectief bekijken, maak dan een wandeling over het Boomkroonpad. Dit wandelpad leidt je hoog langs de toppen van de bomen. Ook vind je bij het buitencentrum het Speelbos Lorken.

https://www.staatsbosbeheer.nl/Natuurgebieden/hondsrug/buitencentrum  


 


 
 

Onze tuincentra