Begonia als kamerplant

Begonia als kamerplant

Het verhaal van Begonia: De bloeiende begonia heeft volle mollige, bloemen in vrolijke kleuren als rood, roze, oranje, wit en geel. Het enthousiasme waarmee de plant bloeit, betekent in de praktijk dat je door de bloemen de plant soms nog amper ziet.

Zie ook: begonia als perkplant

Zie ook: de bladbegonia


Bladbegonia's hebben een heel eigen schoonheid, in de vorm van fluwelig blad dat prachtig is getekend met zilveren, roze, bordeauxrode en groene patronen die de afwezigheid van bloemen meer dan compenseren. Beide zijn planten met een rijke uitstraling, die toch verrassend eenvoudig en makkelijk in de verzorging zijn. Begonia past goed in de woonstijl waarin planten een zachte, vriendelijke buffer vormen tegen brekend nieuws en de harde buitenwereld. 


Herkomst Begonia

Begonia telt 1895 verschillende soorten en groeit in warme, vochtige bosrijke gebieden in Nieuw-Guinea, zuidelijk Afrika en de Andes. De wilde variant is wat sprietiger en ijler dan de kweekversie die veel voller van blad is en aanzienlijk rijker bloeit. 

 

Verzorgingstips Begonia

De verzorging van de Begonia is niet moeilijk. De woonplant heeft veel licht nodig maar kan niet tegen de felle zon. Geef de plant twee keer per week water zodat de aarde vochtig blijft. Het beste resultaat krijg je als je een schotel onder de pot zet waar je het water in giet. Haal de uitgebloeide bloemetjes weg en geef een keer per week wat mest. Zet je de Begonia ook nog in een kamertemperatuur van zo’n 18 graden Celsius dan maak je hem helemaal gelukkig - en heb jij lang plezier van je Begonia. 

 

  • Begonia heeft veel licht nodig maar houdt niet van felle zon.
  • Twee keer per week wat water wordt gewaardeerd, de kluit mag vochtig zijn.
  • Liever niet besproeien, dat kan meeldauw (een schimmel) veroorzaken.
  • Door de uitgebloeide bloemetjes weg te halen, maakt de plant nieuwe aan.
  • Eens per week wat plantenvoeding en begonia blijft bloeien.


 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...