Groene UitjesHet is heerlijk om je vrije tijd tussen het groen te besteden. Kleurrijke planten en bloemen of juist het iets meer beschutte bos. Wil je even de tuin uit en wat extra inspiratie opdoen op het gebied van tuinen en planten? Dat kan je goed combineren met een dagje uit. Kijk dan of je hieronder wat tegenkomt! Er is een hoop fleurige uitjes te vinden door heel Nederland.

Keukenhof - in Lisse

Keukenhof is het internationale en zelfstandige showvenster van de Nederlandse sierteelt, met de nadruk op bolbloemen. In acht weken tijd laat Keukenhof zien wat de Nederlandse sierteelt te bieden heeft. In het park ligt de nadruk op de 7 miljoen voorjaarsbloeiende bloembollen, waarbij 100 inzenders hun levende catalogus laten zien. In meer dan 20 bloemenshows presenteren 500 bloemenkwekers snijbloemen en potplanten in al hun variatie. Van 21 maart tot 19 mei is het park in 2019 geopend.

https://keukenhof.nl


 

Kom in de kas - in heel Nederland
Heb je wel eens in een zee van bloemen gezwommen, tropische planten zien groeien in Nederland of een tomaat gegeten zo groot als een skippybal? Nee? Dan ben je waarschijnlijk nog nooit in een kas geweest. Op zaterdag 6 en zondag 7 april 2019 kun je een bezoek brengen aan de kassen.

https://www.komindekas.nl/

Gardenista - in Ophemert
Van 15 tot en met 19 mei 2019 vormt Kasteel Ophemert het decor van een nieuw en uniek tuinevent: Gardenista. Het bijzondere evenement in de Betuwe biedt een mix van groen, amusement en gastronomie voor jong en oud in een schitterende omgeving. Tijdens Gardenista zijn klimaatbestendige showtuinen vol duurzaamheid te bewonderen, vindt het Nationaal Kampioenschap Bloemstyling 2019 plaats en kun je genieten van authentieke streekproducten uit de Betuwe. Ook het kasteel en de fraaie kasteeltuin zijn te bezoeken. Gardenista is een initiatief van vereniging Groei & Bloei en wordt voor de eerste keer georganiseerd.

https://gardenista.nl/
 

Orchideeën Hoeve - in Luttelgeest
De Orchideeën Hoeve bestaat in september 100 jaar! Om dit te vieren staan in ons park de meest grappige, bijzondere, mooie en inspirerende planten, dieren en plekjes in de spotlight. Ben jij klaar om onze toppers te ontmoeten? Plan dan snel een bezoek aan de Orchideeën Hoeve en laat jouw reis langs de 'Top 100' beginnen.

https://www.orchideeenhoeve.nl/De Tuinen van Appeltern - in Appeltern
De Tuinen van Appeltern is het grootste tuininspiratiepark van Nederland. Niet alleen bieden wij je interessante informatie over tuinieren, tuinaanleg en tuintrends, wij bieden je ook een gezellig dagje uit. Je vindt er meer dan 200 voorbeeldtuinen, duizenden vaste planten en hebt horecagelegenheid om heerlijk wat te eten of drinken.

https://appeltern.nl/nl/


Botanische Tuinen - in Utrecht
De Utrechtse Botanische Tuinen zijn een onderdeel van de Universiteit Utrecht en liggen in het hart van het universitaire centrum De Uithof. De Tuinen, met een oppervlakte van 9 hectare, zijn aangelegd op en rondom het 19de-eeuwse Fort Hoofddijk. Hier vindt u de prachtige Rotstuin, de Evolutietuin, de (sub)tropische collecties in de Tropische Kassen, de Ontdektuin, een Bijenhotel en de Vogelhut. Fort Hoofddijk is van 1 maart tot 1 december dagelijks geopend voor het publiek en er worden regelmatig speciale activiteiten georganiseerd.

https://www.uu.nl/botanischetuinen/tuinen


Buitencentrum Boomkroonpad - in Drouwen
Bij Buitencentrum Boomkroonpad beginnen verschillende fiets- en wandelroutes door dit uitgestrekte gebied. Ook kun je in dit bezoekerscentrum terecht voor allerlei activiteiten, een presentatie over het bosleven en een winkel met leuke spullen. Wil je het bos eens vanuit een ander perspectief bekijken, maak dan een wandeling over het Boomkroonpad. Dit wandelpad leidt je hoog langs de toppen van de bomen. Ook vind je bij het buitencentrum het Speelbos Lorken.

https://www.staatsbosbeheer.nl/Natuurgebieden/hondsrug/buitencentrum  


 


 
 

Onze tuincentra